Anhelina Kalinina din Ucraina va folosi premiul Wimbledon pentru a reconstrui casa părinților. „Sunt recunoscători că au oportunități de a trăi”

28.06.2022, 14:11

Anhelina Kalinina din Ucraina a spus că va folosi premiul ei de la Wimbledon pentru a ajuta la reconstruirea casei părinților ei, după ce aceasta a fost bombardată în timpul invaziei ruse. Kalinina a spus că părinții ei stau acum în apartamentul ei, în timp ce lucrările de reconstrucție au loc la casa lor din Irpin, care a fost combardată de trupele ruse la sfârșitul lunii martie.

Un început câștigător al campaniei Campionatelor de la Wimbledon 2022 a garantat un premiu de 78.000 de lire sterline pentru tenismenul ucrainean Anhelina Kalinina.

În timp ce fiecare jucător de tenis visează să joace cel puțin o dată în carieră la prestigiosul turneu de Grand Slam organizat de All England Club, sportiva a jucat într-un moment în care țara ei se luptă cu atacurile Rusiei. Cu toate acestea, după victoria cu 4-6, 6-2, 6-4 împotriva maghiarei Anna Bondar în primul tur de la Wimbledon 2022, Kalinina a dezvăluit că își va folosi premiul în bani pentru a-și reconstrui casa din Ucraina.

Anhelina Kalinina va reconstrui casa familiei cu bani de la Wimbledon 2022

Au trecut mai bine de patru luni de când Rusia a început invadarea împotriva Ucrainei pe 24 februarie, ceea ce a dus la strămutarea a milioane de oameni în căutarea siguranței, în timp ce alții încearcă să-și salveze viețile trăind în adăposturi fără ajutor.

Pentru Kalinina, însă, fiecare victorie este o modalitate de a ajuta familiile din Ucraina să supraviețuiască războiului.

”Pentru mine contează dacă câștig sau pierd”

„Este greu să mă concentrez, dar pentru mine contează dacă câștig sau pierd”, a spus tânăra de 25 de ani. „Îmi ajut bunica și bunicul, care acum se află pe teritoriul ocupat”.

„Cu cât câștig mai mult, ajut alte familii și alți oameni. Este un privilegiu să joc aici, este un privilegiu să joci fiecare turneu. Dacă mergi mai departe, câștigi mai mulți bani… Pentru mine, asta contează”.

“Nu sunt un superstar, așa că ajut cu ce pot. Și este foarte mult pentru ei, iar pentru mine aceasta este o motivație uriașă de a juca.”

„Sunt recunoscători că au oportunități de a trăi”

Familia Kalininei stă în prezent în propriul apartament, în timp ce casa lor este reconstruită. „În primul rând, casa lor a fost atacată. Există găuri uriașe în casă. Așa că acum această casă este reconstruită, dar nu pot locui acolo. Așa că locuiesc în apartamentul meu cu soțul meu”.

Ea a mai adăugat că este un apartament foarte mic, care este și casa mamei ei, a fratelui tatălui și a animalelor lor de companie.

„În prezent, ei reconstruiesc casa. Acum sunt acasă în siguranță. Au de toate. Da, sunt recunoscător că au oportunități de a trăi, iar eu joc tenis. Deci e bine”, a adăugat ea.

Ambii jucători ucraineni se vor închide acum miercuri în turul doi de la Wimbledon 2022.

citește și...