Andreea Raicu, despre epidemia de coronavirus: ”Nu îmi este teamă că mă voi îmbolnăvi, ci că aș putea să îl transmit mamei mele”

10.03.2020, 12:34
Andreea Raicu, despre epidemia de coronavirus: ”Nu îmi este teamă că mă voi îmbolnăvi, ci că aș putea să îl transmit mamei mele”
Andreea Raicu, despre epidemia de coronavirus: ”Nu îmi este teamă că mă voi îmbolnăvi, ci că aș putea să îl transmit mamei mele”

Fosta prezentatoare de televiziune Andreea Raicu, în vârstă de 42 de ani, s-a arătat îngrijorată de epidemia de coronavirus.

Vedeta are o prietenă în Toscana și se teme pentru viața acesteia, după cum a spus într-o postare pe care a făcut-o pe contul său de Instagram.

“Nu pot să mă fac că nu există un subiect care mi-a acaparat gândurile în ultimele zile. Poate și pentru faptul că am vorbit mult cu prietena mea care locuiește în Italia, în Toscana. În urmă cu trei săptămâni , când am vizitat-o, era liniște acolo, nimeni nu prea vorbea despre acest subiect. Deși erau 2 cazuri izolate în Roma de circa 3 săptămâni, nimeni nu privea situația cu prea multă îngrijorare. În Lombardia încă nu fusese depistat niciun caz. De atunci până azi, în Italia sunt 9172 de cazuri și peste 463 de decese.

Până azi, Lombardia a fost izolată împreună cu alte 14 provincii, peste 16 000 000 oameni au revenit în zona roșie, ceea ce înseamnă că nimeni nu are voie să părăsească acesteă zonă. În seara asta, guvernul italian decide să extindă decizia asupra întregii peninsule!! De ce? Pentru a nu răspândi virusul care se împrăștie cu o viteza amețitoare”, a notat Andreea Raicu în online.

Fosta prezentatoare TV a comentat și pe marginea comportamentului unor persoane în locurile publice, comportament care poate fi o amenințare pentru sănătatea celor din jur.

“O serie de români, cum au aflat de acesta situație, și-au strâns bagajele, s-au suit în trenuri, mașini sau în ce au găsit și au fugit unde au văzut cu ochii, mulți dintre ei spre România. Aici foarte puțini oameni sunt conștienți de ceea ce se întâmplă. Tușesc fără să își acopere gura sau o fac cu mâna cu care, ulterior, ating diverse obiecte sau fața și zonele de acces către căile respiratorii. Multor români veniți din stainatate li s-a spus să stea acasă. Nici nu s-au gândit, pe motiv că ei nu au nimic”, a afirmat ea.

În aceeași postare, Andreea Raicu a mărturisit că nu se teme că ar putea lua ea virusul, ci că ar putea să-l dea mamei sale, știut fiind faptul că persoanele în vârstă sunt cele mi afectate:

“Eu nu mă panichez usor, dar de data asta cred că lucrurile sunt grave și cred că este abia începutul. Nu îmi este teamă că mă voi îmbolnavi, ci că aș putea deveni purtător și aș putea să îl transmit mamei mele sau altor oameni mai în vârstă care cred că poate nu ar rezista și stiu că dacă s-ar întampla ceva, nu aș putea să trăiesc cu această piatră pe suflet”.

Postarea Andreei Raicu se încheie cu câteva recomandări pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus:

“Apelez la simtul civic al fiecăruia dintre voi și vă rog: ⁃ Acoperiți-vă gura când tușiti cu șervetele, nu cu mâna, sau cu cotul pentru a nu intra în contact cu mâna; ⁃ Nu vă mai năpustiți peste oameni să îi pupați sau să îi luați în brațe sau să dați mâna cu ei; ⁃ Dacă ați fost plecați cu avionul, spuneți-le celor din jur, lasați-i să aleagă dacă vor să se întâlnească cu voi sau nu, asta fără să însemne ca au ceva personal cu voi, și mai ales aplicați autocarantina, ține de conștiința fiecăruia dintre noi; ⁃ Dacă vi s-a spus să stați în carantină, respectați accest lucru, nu vi se cere fără un motiv foarte bine întemeiat; ⁃ Spălati-vă pe mâini sau folsoiți gel desinfectatnt, cât mai des; ⁃ Nu vă mai atingeți fața cu mâinile nespălate”.

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în țara noastră a ajuns la 17. Cele mai recente date transmise de autorități indicat faptul că, la nivel național, sunt 27 de persoane aflate în carantină. Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până în prezent, din cei 17 pacienți cu coronavirus, cinci au fost declarați vindecați și au fost externați.

citește și...