Ana Porgras, despre accidentările pe care le-a avut ca gimnastă. ”Am avut cam tot ce se poate rupt: mâini, picioare, degete”

09.06.2021, 16:31
Ana Porgras, despre accidentările pe care le-a avut ca gimnastă. ”Am avut cam tot ce se poate rupt: mâini, picioare, degete”
Ana Porgras, despre accidentările pe care le-a avut ca gimnastă. ”Am avut cam tot ce se poate rupt: mâini, picioare, degete”

Ana Porgras și-a amintit de perioada când era sportivă de performanță. Aceasta a vorbit despre accidentările pe care le-a suferit în perioada când era gimnastă.

Ana Porgras a practicat gimnastica artistică de la o vârstă fragedă. Anul 2008 îi aduce consacrarea definitivă. Devine campioană europeană de junioare, clasându‑se pe primul loc la bârnă și obține locul IV cu echipa României. Ana Porgras este medaliată cu aur la bârnă la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică din 2010 de la Rotterdam. În același an, Ana Porgras câștigă medalia de bronz cu echipa la Campionatele Europene de la Birmingham. De asemenea, la Campionatul Mondial de Gimnastică din anul 2009, Ana Porgas a fost medaliată cu bronz la paralele inegale.

Ana Porgras are acum 26 de ani. Ana Porgras s-a retras din activitate înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing din anul 2012, iar acum s-a reprofilat. Fosta gimnastă este acum manichiuristă. Ana Porgras a participat la concursul ”Survivor România”, unde a făcut din echipa Faimoșilor.

Ana Porgras, despre accidentările pe care le-a avut ca gimnastă. ”Am rămas cu niște sechele”

Ana Porgras a explicat, pentru revista Viva, că a rămas cu sechele după accidentările suferite în perioada când practica gimnastica de performanță.

”Din fericire, am doar două intervenții chirurgicale la menisc, dar am fost destul de ghinionistă la acest capitol. Am rămas cu niște sechele, când se schimbă vremea, sau când fac antrenamente mai solicitante la sală, simt că mă doare, dar e ceva ce nu îmi afectează viața. Am avut cam tot ce se poate rupt: mâini, picioare, degete. Accidentările în gimnastică sunt frecvente, este un sport care îți solicită corpul la maximum, indiferent de cât de puternic ești. Este un sport dur”, a declarat Ana Porgras.

Despre cel mai greu moment din cariera sa, Ana Porgras a spus: ”Cel mai greu moment a fost când, după un campionat european, mi-am rupt peroneul. Aia a fost cea mai grea accidentare pentru mine ca gimnastă, am stat pe tușă șase luni. O gimnastă și dacă nu face două zile antrenamente își pierde din „formă. Mi-a fost extrem de greu să îmi revin, trăgeam de mine la propriu. Când a urmat o medalie de aur la bârnă, am realizat că a meritat efortul și mi-am dorit să continui să fac performanță în gimnastică”.

citește și...