Amintirile lui Serghei Mizil din perioada comunistă. ”Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”

26.11.2021, 13:52
Amintirile lui Serghei Mizil din perioada comunistă. ”Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”
Amintirile lui Serghei Mizil din perioada comunistă. ”Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”

Serghei Mizil a făcut dezvăluiri incredibile despre prietenia sa cu Nicu Ceaușescu, fiul cel mic al dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu. Serghei Mizil a povestit și despre petrecerile pe care le făcea împreună cu cel supranumit ”Prințișorul”. ”Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”, și-a amintit Serghei Mizil.

Serghei Mizil a oferit detalii mai puțin cunoscute din trecutul său la emisiunea ”Sinteza Zilei”, de la postul de televiziune Antena 3. Acesta a vorbit despre prietenia sa cu Nicu Ceaușescu, dar și despere petrecerile pe care le organizau în perioada comunistă, alături de gașca lor de prieteni.

Nicu Ceaușescu a fost fiul cel mic al dictatorului Nicolae Ceaușescu și al Elenei Ceaușescu. “Prințisorul”, cum a fost supranumit fiul lui Nicolae Ceaușescu și al Elenei Ceaușescu, a sfârșit într-un spital din Viena, în anul 1996, cu diagnosticul de ciroză hepatică.

Amintirile lui Serghei Mizil din perioada comunistă. ”La Predeal acolo, am făcut casa varză”

“Petreceam la Pescăruș, la Triumf, era un restaurant lângă casa mea, lângă Arcul de Triumf. Era cu circuit închis și de acolo se auzeau foarte multe, ne turnau ce vorbeam. Îl mai măscăream și pe Ceaușescu. Eu îl măscăream, spuneam bancuri. Era un râs total. Spuneam bancuri, dar și ei știau. De exemplu, la Predeal acolo, am făcut casa varză. Ăia veneau după noi acolo şi zugrăveau. Am aruncat cu apă pe pereţi. Spărgeam, rupeam, m-am urcat în brad să îl dau jos. Rupeam aplicele, toate alea. Da, domne. Devastam casa. Aruncam cu sticle în noi, cu băutură”, a mărturisit Serghei Mizil, notează click.ro.

”Era o brigadă de oameni după noi care reparau la loc, că jucam ping-pong. O uşă din spatele meu era din sticlă şi am spart-o. M-au luat să vadă dacă am păţit ceva, m-au spălat, îmbrăcat. Când am venit, am mai spart-o o dată, că ăia au pus geamul la loc şi eu nu am crezut că o să îl pună atât de repede la loc. Ea (n.r. Elena Ceauşescu) mi-a spus mie, la un moment dat, că oameni ca mine nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că merg afară oricând, că oricum merg. Avea dreptate. După ce am bătut circa de miliţie de la Braşov s-a enervat foarte tare. Era nomal să nu îi convină. Eram idioţi. Am mers în cofetărie şi au spus că nu au băutură. Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”, a adăugat acesta.

Serghei Mizil, despre Nicu Ceaușescu. ”El îmi spunea mereu că o să moară”

Serghei Mizil a vorbit și despre moartea lui Nicu Ceaușescu, bunul său prieten.

“Atunci m-a impresionat pe mine cel mai mult, că mi-a lăsat o poezie și nu știu cine mi-a luat-o, că am căutat-o mult. El îmi spunea mereu că o să moară. Și asta nu o să uit toată viața mea – mi-a spus că atunci când va muri va fi ca un măr și când o să mușc din el să râd cum am râs tot timpul și să nu plâng… o chestia de genul ăsta. Era o poezie scrisă de el, personal. Era foarte sensibil. Asculta romanțe, recita. Prima oară când am văzut că recită, eu nu mai văzusem să recite… Uite că mi-au dat lacrimile. Nu ai cum… că am fost împreună o copilărie și a fost o copilărie frumoasă, superbă. Câți pot să aibă copilăria pe care am avut-o noi? Într-un fel, a furat-o nevinovat”, a mai spus Serghei Mizil.

citește și...