Amintirile Andreei Berecleanu cu Alexandru Arșinel. ”Și mi-a purtat noroc!”

30.09.2022, 15:55
Amintirile Andreei Berecleanu cu Alexandru Arșinel. ”Și mi-a purtat noroc!”
Amintirile Andreei Berecleanu cu Alexandru Arșinel

Vedeta de televiziune Andreea Berecleanu, în vârstă de 47 de ani, a avut o legătură specială cu regretatul actor de comedie Alexandru Arșinel, care a încetat din viață în data de 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani. Prezentatoarea a făcut dezvăluiri în mediul online despre relația cu legendarul artist.

Prezentatoarea principalului jurnal de știri de la postul de televiziune Prima TV a povestit, în mediul online, despre legătura cu totul specială pe care a avut-o cu regretatul actor Alexandu Arșinel.

Andreea Berecleanu a dezvăluit că artistul și tatăl e erau prieteni. de asemenea, a mai spus că primul interviu pe care l-a realizat cu o mare personalitate a fost cu Alexandu Arșinel.

Amintirile Andreei Berecleanu cu Alexandru Arșinel. ”Viața ne-a adus de multe ori împreună”

”Ce veste trista… A murit Alexandru Arsinel. S-a dus dupa tata… s-a dus la prietenul lui din Iasi. Ce mandra eram cand se intalneau, cand isi povesteau, cand traiam odata cu ei amintirile tineretii lor. Au cantat amandoi, l-au iubit pe Nat King Cole, au iubit muzica. Unul a facut Constructii, celalalt Teatru, doar ca nu au uitat niciodata muzica. Cand eram copil, de cate ori am fost la Teatrul Constantin Tanase inainte de ‘89, cand nimic nu era distractiv, el si Stela aduceau veselie si speranta”, a scris Andreea Berecleanu pe contul său de socializare.

”Cand mi-am inceput profesia de jurnalist, la 18 ani, mi-am dorit sa iau un interviu cuiva important, unei personalitati pe care romanii o iubeau. Sa vad daca pot sa pun intrebari. Primul meu interviu a fost cu Alexandru Arsinel. Si mi-a purtat noroc! Apoi, viata ne-a adus de multe ori impreuna. Ce prilej de fericire si de emotie… Acum 5 ani, acest monstru sacru al teatrului romanesc, isi vizita zilnic sotia la Spitalul Universitar, atunci cand era internata. Si nu ar mai fi plecat niciodata de langa ea. De asemenea, nu uita niciodata sa vina sa-l vada pe tata, internat tot la neurologie, la cateva rezerve distanta. Si plangea. Pentru Marilena, dragostea vietii lui si pentru tata, prietenul din tinerete. Era bun si bland, era om, mai presus de celebritate! Imi plange sufletul pentru suferinta pe care a indurat-o in ultimii ani, nu o merita! Eu ii ofer pe ultimul drum aplauze si ii spun: MULTUMESC!”, a mai spus vedeta.

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară, 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală.  Alexandru Arșinel era internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. “În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a anunțat Spitalul Universitar București, potrivit Hotnews. În ultima perioadă de timp, regretatul actor s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan.

 

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit sursei mai sus-menționate. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema. Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu marea doamnă a comediei românești, Stela Popescu.Regretata actriță Stela Popescu a încetat din viață în noiembrie 2017.  Alexandru Arșinel a jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian. Alexandru Arşinel a fost director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti între 1998 și 2018.

În plan personal, Alexandru Arșinel este căsătorit de foarte mulți ani cu Marilena, femeia cu care are doi băieți.  De ceva vreme, partenera de viață a actorului are probleme de sănătate și a ajuns să nu poată merge fără ajutor. În toamna lui 2016 soţia lui Alexandu Arșinel, Marilena, a căzut pe scări şi a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile.

citește și...