Amber Heard nu se dă bătută: vrea un nou proces împotriva lui Johnny Depp și face apel la despăgubirea de 10 milioane de euro

06.12.2022, 15:30

Avocații lui Amber Heard au cerut rejudecarea procesului de defăimare împotriva fostului ei soț Johnny Depp, pierdut în luna iunie a acestui an. Potrivit ‘The New York Times’, aceștia susțin că procesul anterior s-a desfășurat în statul greșit și critică decizia judecătorului de a ignora probele favorabile lui Heard.

Petiția a fost depusă de reprezentanții actriței săptămâna trecută. Printre dovezile respinse în acest caz, care ar putea să o ajute pe Heard să demonstreze că a fost victima violenței, se numără documente semnate de medici care atestă abuzuri din partea lui Depp.

“Instanța a împiedicat în mod abuziv juriul să ia în considerare mai multe cazuri separate în care Heard a raportat abuzul lui Depp unui profesionist medical“, susțin avocații, potrivit BBC.

Avocații lui Amber Heard caută să se răzbune

Amber a fost condamnată pentru declarațiile făcute într-un articol scris în ‘The Washington Post’, în care îl acuza pe Depp de abuz. În hotărâre, juriul a stabilit că actrița va trebui să îl despăgubească pe fostul ei soț cu 15 milioane de dolari. Dar Amber va plăti puțin peste 8 milioane de dolari.

Apelul lui Heard critică, de asemenea, decizia instanței potrivit căreia procesul ar putea avea loc în Virginia, pe baza argumentului avocaților lui Depp că serverele de calculator ale Washington Post se află acolo. Avocații lui Heard au dorit ca acest caz să fie mutat în California, unde locuiau cei doi actori.

Amber a ceut daune de 100 de milioane de dolari

Decizia juriului a împărțit daunele în 10 milioane de dolari ca daune compensatorii pentru defăimarea lui Depp și alte 5 milioane de dolari ca daune punitive. Aceasta din urmă sumă a fost redusă la finalul verdictului de către judecătorul Penney Azcarate. Ca urmare a plafonului maxim pentru daune punitive în acest stat, suma a fost redusă la 350.000 de dolari.

În plus, Depp a mai fost condamnat la plata a două milioane de dolari pentru defăimarea lui Amber Heard. Astfel, suma de 15 milioane de dolari a fost redusă la 8,35 milioane de dolari. În ceea ce privește cazul lui Heard împotriva lui Depp, actorul a fost găsit vinovat pentru una dintre cele trei acuzații. Starul din ‘Pirații din Caraibe’ va trebui să plătească 2 milioane de dolari despăgubiri fostei sale soții. Amber ceruse daune de 100 de milioane de dolari.

 

citește și...