Alte 1.256 de cazuri noi de coronavirus în țara noastră în ultimele 24 de ore

26.08.2020, 13:21
Alte 1.256 de cazuri noi de coronavirus în țara noastră în ultimele 24 de ore
Alte 1.256 de cazuri noi de coronavirus în țara noastră în ultimele 24 de ore

Miercuri, 26 august 2020, au fost raportate alte 1.256 de noi cazuri de infectare cu coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Alte 1.256 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, în urma a efectuării a 25.320 de teste. Bilanțul infecțiilor a ajuns la 81.646.

În ultima zi s-au înregistrat 54 de noi decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 502 pacienți, anunță Hotnews.

36.286 pacienți au fost declarați vindecați și 9.911 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 3.421 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.705.368 teste pentru coronavirus.

Pe teritoriul României, 11.245 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.522 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 31.364 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 36 de persoane.

”S-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, este de părere că o revenire puternică a virusului în toamnă este posibilă, după deschiderea școlilor și reluarea activității după vacanța de vară.

„Pandemia nu a trecut și s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină și mai rele. La iarnă să fie mai rău. Apariția și a virozelor înseamnă și dificultăți în diagnosicare. Se poate ca unii să le aibă pe amândouă, de asta recomandăm vaccinarea împotriva gripei sezoniere. (…)

Nu avem deocamdată o descreștre evidentă. La orice moment se poate ajunge la mai rău și la o creștere, mai ales dacă nu se respectă regulile. Acum vedem o scădere, dar e posibil ca în timpul toamnei, când revin oamenii la serviciu, școli, vor duce la o creștere”, a declarat Raed Arafat la B1TV, citat de Digi24.

„Ne așteptăm ca cel puțin în toamnă și iarnă să avem un efect mai mare decât până acum, de asta ne concentrăm pe creșterea capacității secțiilor ATI, pe partea COVID. Am crescut numărul locurilor, am reușit și cu sprijinul dotărilor care au intrat în stocurile strategice la București, Mureș, Cluj, la Brașov urmează să crească numărul paturilor ATI, la Timișoara, Ploiești, la Argeș au ajuns unităților mobile”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

citește și...