Alexandru Rafila: ‘Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu’

25.07.2021, 11:32
Alexandru Rafila: 'Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu'
Alexandru Rafila: 'Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu'

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut enorm de mult în Grecia, în ultimele zile. Numărul celor depistați cu coronavirus a ajuns să sară de 2.300 pe zi. Mii de români au luat cu asalt litoralul grecesc, însă specialiștii trag un semnal de alarmă. Grecia este la un pas de a intra în scenariul roșu. 

În cadrul unui interviu acordat pentru spotmedia.ro, Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a dezvăluit că Grecia va intra în scenariul roșu, de săptămâna viitoare.

Alexandru Rafila, vești nu tocmai bune pentru românii care vor să meargă în Grecia

‘Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu, și cred că autoritățile din România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii. În momentul de față se creează o discriminare majoră în privința copiilor. Dacă o familie se întoarce din Grecia după ce aceasta va fi în scenariul roșu, părinții vaccinați nu vor avea nicio problemă, în timp ce copilul cu vârstă mai mică de 12 ani va trebui să stea în carantină.

Acest lucru contravine flagrant recomandărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze. Ar trebui așadar revăzută această măsură legată de carantina copiilor care nu sunt vaccinați’, a spus Alexandru Rafila, într-un interviu pentru SpotMedia.ro.

Ce vaccin ar alege Alexandru Rafila pentru imunizare

Alexandru Rafila a spus cu care dintre cele 3 vaccinuri, Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, s-ar imuniza dacă ar putea alege.

Medicul Alexandru Rafila a declarat, la Digi24, că ar opta pentru AstraZeneca. “Aș alege vaccinul AstraZeneca, deși momentan nu mă încadrez în categoria de vârstă recomandată în România, sub 55 de ani, dar cred că acest lucru se poate schimba până în martie, atunci când mă voi vaccina eu. Chiar dacă are o eficacitate mai mică decât celelalte două, cel puțin așa arată primele studii, cred că este un vaccin suficient pentru cineva care a trecut deja prin boală. Eu am fost deja infectat cu coronavirus. Există studii care arată că la persoanele care au trecut prin boală într-un interval de trei până la șase luni s-ar putea să fie suficientă o singură doză, dar încă nu avem o certitudine în acest sens”, a spus Alexandru Rafila.

citește și...