Alexandru Rafila, avertisment despre valul patru al pandemiei: „Nu trebuie să excludem mutațiile”

25.05.2021, 12:00
Alexandru Rafila, avertisment despre valul patru al pandemiei: „Nu trebuie să excludem mutațiile”
Alexandru Rafila, avertisment despre valul patru al pandemiei: „Nu trebuie să excludem mutațiile”

Alexandru Rafila a oferit detalii despre valul patru al pandemiei de COVID-19 și a ținut să tragă un semnal de alarmă. Reprezentantul României la OMS a criticat modul în care autoritățile laudă participarea românilor la vaccinare. 

Doctorul Alexandru Rafila a specificat că prezența la vaccinare în mediul rural este scăzută, motiv pentru care, acest segment de populație trebuie motivat sub orice formă de către autorități. Din păcate, revenirea la normalitate induce cetățenii în eroare.

Alexandru Rafila, avertisment dur

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor. În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40%, s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Medicul a mai dezvăluit că nu există discuții în acest sens despre administrarea celei de-a treia doză de vaccin, însă nu este exclusă această posibilitate.

Ce spune Florin Cîțu despre valul patru al pandemiei

„Avem rezultate bune în ceea ce priveşte pandemia, dar e clar că vreau să ne asigurăm că reducem la minim şansele unui al patrulea val. Vreau să mă asigur că românii sunt vaccinaţi, să nu meargă tulpina din indiaşi aşa mai departe.

Trebuie să schimbăm strategia. A mers foarte bine când am făcut acele maratoane. Ar trebui să facem mai multe astfel de evenimente. Ca să avem un mai mare succes.

Al doilea lucru important e să ducem vaccinul mai aproape de cetăţeni. Avem nevoie şi de soluţii şi toţi trebuie să se implice, ca vaccinul să fie disponibil tuturor românilor”, a declarat premierul României.

citește și...