Alexandra Stan a vorbit despre violența domestică: ‘Multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor’

25.11.2020, 17:34
Alexandra Stan a vorbit despre violența domestică: 'Multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor'
Alexandra Stan a vorbit despre violența domestică: 'Multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor'

În urmă cu șapte ani, Alexandra Stan a trecut prin momente cumplite, după ce a fost snopită în bătaie de impresarul ei, Marcel Prodan. 

Fotografiile cu solista vânătă la ochi şi cu urme de violenţă pe corp au şocat opinia publică la vremea respectivă.

Alexandra Stan a povestit, cu ochii în lacrimi, că Marcel Prodan a agresat-o fizic în urma unei discuţii aprinse care a început în maşină. Așa a ieșit la iveală faptul că nu era prima dată când bărbatul o intimida cu gesturi agresive.

Alexandra Stan a fost bătută de impresarul ei

Abia la câțiva ani de la agresiune, Alexandra Stan a vorbit deschis despre despre ce s-a întâmplat atunci. Cu ocazia Zilei Internaţionale împotriva violenţei domestice, artista a mărturisit că în timpul pandemiei a luat amploare fenomenul violenței asupra femeilor.

Alexandra Stan a declarat că militează pentru drepturile femeilor care trăiesc sau au trăit astfel de clipe de coșmar.

Solista a avut o intervenție telefonică, în direct la Observator, unde a vorbit despre violența domestică din România.

‘Din păcate femeile se tem foarte mult să reclame agresorii. Noi am avut şi o campanie pe care am desfăşurat-o în timpul pandemiei, pentru că foarte multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor şi nu au avut posibilitatea să plece la muncă sau să evadeze oriunde. Situaţia a devenit din ce în ce mai gravă, din cauza regulilor de atunci, şi cred că a crescut numarul cazurilor de violenţă. Eu îmi doresc să se cunoască că există ordin de protecţie la noi în România, că legea apără aceste femei’, a spus ea, la Antena 1.

A mers la terapie

Cântăreața a mai precizat că și în ziua de astăzi a rămas cu sechele, pentru ce s-a întâmplat în urmă cu 7 ani. Artista a recunoscut că a fost nevoită să meargă la terapie pentru a scăpa de traumă.

‘Din păcate, femeile se tem foarte multe să reclame agresorii. Găsiți la mine pe instagram un număr unde femeile pot apela dacă sunt agresate. De teamă și de rușine victimele aleg să tacă. Am avut o frică ani buni. Și acum mă tem uneori, mă întreb dacă nu o să se ajungă acolo. Cel mai mult m-a ajutat terapia post-traumatică’, a precizat Alexandra Stan, într-o intervenție telefonică la Observator.

citește și...