Airbnb interzice permanent petrecerile și evenimentele din întreaga lume

29.06.2022, 19:34

Airbnb a anunţat marţi o interdicţie globală a petrecerilor în spaţiile oferite pentru cazare la nivel mondial, în urma unei restricţii temporare pe care a instituit-o în urmă cu doi ani. „De-a lungul timpului, interdicția privind petrecerile a devenit mult mai mult decât o măsură de sănătate publică”, a spus Airbnb într-o postare.

Firma spune că regula a devenit „mult mai dură decât o măsură de sănătate publică” de când a fost introdusă în august 2020.

„S-a dezvoltat într-o politică comunitară de bază pentru a ne sprijini gazdele și vecinii lor”, a spus firma cu sediul central din San Francisco.

Politica a determinat o scădere de 44% de la an la an a numărului de petreceri raportate

Cu toate acestea, a eliminat și o limită a numărului de persoane care pot sta într-o casă.

Airbnb, cu sediul în San Francisco, a declarat că interdicția a funcționat pentru a reduce violența, încălcările regulilor și problemele legate de sănătate, rapoartele despre petreceri la proprietățile listate au scăzut cu 44% față de acum un an.

Mai multe persoane au fost ucise în timpul unei petreceri de Halloween

Airbnb a început să reprime petrecerile în 2019, după ce mai multe persoane au fost ucise în timpul unei petreceri de Halloween într-o casă din Orinda, o suburbie din California Bay Area.

La acel moment, compania a interzis să facă publicitate petrecerilor în locațiile Airbnb pe rețelele sociale, a promis că va extinde verificarea manuală a rezervărilor cu „risc ridicat” și a spus că va elimina oaspeții care nu au respectat politicile care interziceau petrecerile la proprietățile de închiriere Airbnb.

Compania a interzis petrecerile în proprietățile sale

În 2020, compania a interzis temporar petrecerile în proprietățile sale din întreaga lume, în încercarea de a respecta limitele privind adunările impuse din cauza epidemiei de coronavirus. Numărul de petreceri în locațiile Airbnb a crescut în timpul pandemiei, a spus Airbnb, pe măsură ce oamenii au mutat adunările din baruri și cluburi în case închiriate.

În trecut, compania a impus o limită de 16 persoane pentru ocupanți din cauza preocupărilor legate de răspândirea Covid-19. Compania a spus că plafonul a fost determinat de preocupări de sănătate înainte ca vaccinurile împotriva Covid-19 să fie disponibile.

În viitor, pot fi făcute excepții de la interdicția globală pentru „locațiile de specialitate și ospitalitate tradițională”.

Airbnb a mai spus că va elimina o limită a numărului de persoane pe care înregistrările sale pot găzdui în orice moment.

Firma a spus că „mai multe tipuri de case mai mari sunt capabile să găzduiască confortabil și în siguranță mai mult de 16 persoane – de la castele din Europa la podgorii din SUA până la vile mari pe malul mării din Caraibe”.

„Înlăturarea acestui plafon este menită să permită acestor gazde să utilizeze în mod responsabil spațiul din casele lor, respectând în același timp interdicția noastră privind petrecerile perturbatoare”, se arată în comunicat.

Airbnb a spus că oaspeţii care încearcă să încalce regulile sale se vor confrunta cu consecinţe care variază de la suspendarea contului până la eliminarea completă de pe platformă.

În 2021, de exemplu, peste 6.600 de oaspeţi au fost suspendaţi de pe Airbnb, pentru încălcarea interdicţiei de petrecere.
 

citește și...