Adevărul despre averea lui Petrică Mâțu Stoian: suma uriașă pe care o cerea pe o cântare! Cui îi rămâne tot?

06.11.2021, 21:14
Adevărul despre averea lui Petrică Mâțu Stoian: suma uriașă pe care o cerea pe o cântare! Cui îi rămâne tot?
Petrica Matu Stoian canta in deschiderea concertului "Benone 77", la Sala Palatului din Bucuresti, joi, 22 mai 2014. Concertul aniversar "Benone 77" celebreaza 77 de ani de viata, dintre care 60 de activitate muzicala, a interpretului de muzica populara Benone Sinulescu. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Petrică Mâțu Stoian a murit sâmbătă seară la Spitalul de Urgență Reșița la vârsta de 61 de ani, după ce în cursul aceleiași zile a ajuns de urgență la spital. Marele artist a reușit în cariera sa să strângă o adevărată avere.

Astfel, cel puțin din punct de vedere financiar, Mâțu Stoian a putut sta liniștit. În urma celor peste 30 de ani de activitate, Petrică Mâțu Stoian a reușit să strângă o avere considerabilă, chiar s-a vorbit despre el că ar fi milionar în euro. Artistul recunoștea că și înainte de Revoluție reușea să încaseze sume frumoase.

„S-a câștigat foarte bine în perioada când s-au dat ordonanțele acelea la mineri, în anii `85 – `96. Pe vremea aceea, un interpret bun câștiga și 15 milioane de lei vechi într-o seară. Acum nu mai este așa. Facem bani cât să trăim decent.

În urmă cu aproximativ 20 de ani, am primit o mașină de fițe, un Opel Calibra, de la un domn cu dare de mână din Italia, căruia i-am cântat de ziua sa melodia «De păstram ce-am câștigat, azi eram cel mai bogat»”, spunea cântărețul de muzică populară.

A fost unul dintre cei mai bogați artiști din România, însă n-a avut copii și toată lumea se întreabă acum cui îi rămâne averea impresionantă a îndrăgitului cântăreț.

Cât cerea artistul pentru o cântare

Onorariul lui Petrică Mâțu Stoian ajungea la 1.100 de euro pentru o cântare. Atunci când nu avea evenimente, marele artist se ocupa de afacerea în agricultură pe care o avea în Mehedinți alături de o nepoată. Cei doi cultivau căpșuni.

„Tot ce mi-am dorit cu adevărat, am primit. Am și o melodie care suna așa: «Doamne-n viață-s mulțumit, că mi-ai dat ce mi-am dorit». Eu am dobândit totul prin muncă, nimeni nu mi-a dat un pai, doar educație am primit de la părinți, în rest, nimic” – Petrică Mâțu Stoian

citește și...