A scăzut numărul cazurilor de coronavirus în România: 755 în ultima zi
Luni, 31 august 2020, în România au fost raportate 755 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus. Numărul infectărilor este în scădere față de zilele anterioare.
Alte 755 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 87.540.
În ultima zi, au decedat 43 de pacienți, 3 dintre ei neavând boli asociate. La terapie intensivă sunt internate peste 500 de persoane, relatează Hotnews.
Până astăzi, au decedat 3.621 de persoane diagnosticate cu COVID-19.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.447. Dintre acestea, 506 sunt internate la terapie intensivă.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.802.946 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea 6.943 au fost efectuate în ultimele 24 de ore
Pe teritoriul României, 8.972 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.847 de persoane se află în izolare instituționalizată. Alte 32.891 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 71 de persoane.
De la debutul pandemiei, 37.869 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.833 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
Semnal de alarmă tras de un medic
O estimare a managerului Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, arată că este posibil să se ajungă la peste 2.000 de cazuri de infectare zilnic, potrivit Digi24.
”În principiu, și e părerea mea personală, ne așteptăm la un număr crescut de cazuri, mă aștept la peste 2.000 și ceva de cazuri, cred că indicele de transmitere e mult mai mare decât putem noi să identificăm în acest moment.
Cert este că sistemul sanitar este pus sub presiune în toată țara, paturile de la ATI se umplu vertiginos și numărul de decese nu este în scădere.
Sunt mai mulți factori. În primul rând începerea școlii, începerea lucrului, oamenii se întorc din concediu, se aglomerează mijloacele de transport în comun, corporațiile și mai este și procesul electoral, iar dacă vom fi responsabili poate reușim să depășim cu bine aceste două luni.
Gândiți-vă că copiii sunt așteptați la școală, mai ales în clasele primare și gradiniță de bunici, bunicii prezintă afecțiuni cronice, cam toți părinții noștri, bunicii noștri, sunt cu un grad de risc foarte ridicat.
Ne este frică să nu avem o transmitere în rândul vârstiniclor foarte crescută, lucru care va fi devastator pentru toate familiile, să zic așa.
Am temerea în primul rând că chiar dacă copilul se va infecta, va transmite la bunici și după aceea am temerea că mă voi infecta chiar eu.
Era bine să fi adus vaccinul și după aceea să începem școala”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.