A murit jurnalista Dana Dobre! Ce mesaj dureros a scris înainte de a deceda

07.06.2020, 17:13
A murit jurnalista Dana Dobre! Ce mesaj dureros a scris înainte de a deceda
A murit jurnalista Dana Dobre! Ce mesaj dureros a scris înainte de a deceda

Doliu în lumea jurnalistică din România! Jurnalista Dana Dobre a încetat din viață la vârsta de 56 de ani. Ea a murit duminică, 7 iunie, după o lungă suferință cu o boală gravă.

Ea suferea neoplasm pulmonar, în stadiul 4. În ultimele luni, Dana Dobre nu și-a luat tratamentul din cauza faptului că nu a mai putut să își ia rețetele compensate de la medic.

Dana Dobre a lucrat la România Liberă ca jurnalist economic. Vestea morții sale a fost dată de o prietenă și fostă colegă, Georgia Radu, pe Facebook. Dana Dobre va fi depusă la capela Bazilescu până marți, 9 iunie.

Dana Dobrea suferea de cancer în stadiul patru

“Dana Dobre nu mai e. Deja mi-e atât de dor de ea… Și mă doare sufletul că n-am apucat s-o mai văd”, a scris Georgia Radu.

Înainte de a muri, Dana Dobre a scris un mesaj dureros pentru prietenii săi. Iată cum suna acesta:

‘Textul asta l-am scris cu speranta ca nu va fi nevoie de el prea curand. Insa, asa o mare sfarseala s-a abatut peste mine, incat mi-a inchis ochii, mi-a descatusat sufletul si mi-a linistit definitiv durerea. Va las aici zambete si multumiri pentru intalnirea cu fiecare dintre voi. Am fost o norocoasa, pentru ca am intalnit doar oameni minunati, care m-au purtat cu drag in suflet, in amintiri.

Nu stiu daca acolo unde voi ajunge va fi departe tare de lumea din care am plecat, daca va exista dor, dar cred cu tarie ca vor exista chipuri si energii pe care le voi purta cu mine. Pentru ultima data, ma inclin in fata voastra si va multumesc fiecaruia in parte pentru intalnirea noastra vremelnica, dar memorabila. Detaliile despre cand, cum, unde si la ce ora voi porni pe ultimul drum le veti afla de la ai mei, tot aici’, a fost mesajul lăsat de jurnalistă.

Nu a putut să își mai cumpere tratamentul

La începutul acestui an, jurnalista făcea un apel disperat către autoritățile din România. Dana Dobre se plângea că nu poate primi de la medicul de familie tratamentul din cauza sistemului cardurilor de sănătate care nu funcționa.

Tratamentul ei costa în jur de 28.000 de lei, scria Mediafax. Femeia era îngrijorată că nu avea de unde să plătească suma respectivă.

‘Mai am câteva pastile, trei pastile din vechiul tratament şi sper să se rezolve această problemă. Grupa de populaţie cea mai expusă la COVID-19 nu va putea să facă faţă, şi nu va putea nici să stea în casă, pentru că noi trebuie să mergem la doctor periodic’, spunea Dana Dobre.

citește și...