A murit designerul francez Thierry Mugler. Avea 73 de ani

24.01.2022, 11:55
A murit designerul francez Thierry Mugler. Avea 73 de ani
A murit designerul francez Thierry Mugler. Avea 73 de ani

Celebrul designer francez Thierry Mugler a încetat din viaţă duminică, 23 ianuarie 2022. Acesta avea 73 de ani. Decesul lui Thierry Mugler s-a produs pe neaşteptate. Creatorul francez lucra la mai multe proiecte şi urma să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii.Thierry Mugler a dominat lumea modei în anii 1980.

Designerul francez Thierry Mugler a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 73 ani. Moartea creatorului francez care a dominat lumea modei în anii 1980 a fost una naturală, conform anunţului făcut de agentul său, Jean-Baptiste Rougeot, informează Agerpres.

“Cu imensă tristeţe vă informăm despre decesul domnului Manfred Thierry Mugler, survenit duminică, 23 ianuarie 2022”, potrivit unui comunicat publicat pe contul de Facebook.oficial al designerului. Potrivit lui Jean-Baptiste Rougeot, moartea lui Thierry Mugler s-a produs pe neaşteptate. Creatorul de modă francez lucra la mai multe proiecte şi urma să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii, a spus el.

Cine a fost Thierry Mugler

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă, Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler. Designerul a organizat prezentări publice spectaculoase ale creaţiilor sale.“Întotdeauna am crezut că moda nu este suficientă de una singură şi că trebuie să fie prezentată într-un mediu muzical şi teatral”, spunea adesea Thierry Mugler, fost dansator.“Dansul m-a învăţat multe despre postură, organizarea hainelor, importanţa umerilor, postura capului, jocul şi ritmul picioarelor“, declara creatorul francez.

S-a lansat, de asemenea, şi în lumea parfumerie, celebrul său parfum “Angel” bucurându-se de un mare succes. În septembrie i-a fost dedicată o expoziţie la Muzeul de Arte Decorative din Paris cu titlul “Thierry Mugler, Couturissime”, un proiect al Muzeului de Arte Frumoase din Montreal.

FOTO: Hepta

citește și...