VIDEO / A murit actrița Olivia Newton-John. Avea 73 de ani

09.08.2022, 10:18
VIDEO / A murit actrița Olivia Newton-John. Avea 73 de ani
A murit actrița Olivia Newton-John

Actrița și cântăreața australiană de origine britanică Olivia Newton-John a murit luni, 8 august 2022, la vârsta de 73 de ani. Olivia Newton-John a devenit celebră cu rolul Sandy din musicalul „Grease”, în care a jucat alături de John Travolta. În iulie 1992, Olivia Newton-John a fost diagnosticată cu cancer la sân, boală cu care s-a luptat ani de zile.

Lumea artistică internațională este în doliu după moartea celebrei actrițe Olivia Newton-John. Aceasta a încetat din viață în data de 8 august 2022, la vâsta de 73 de ani. Vedeta s–a stins din viață la ferma ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni, se arată înt-un mesaj postat pe Instagram și semnat de soțul actriței, John Easterling, care a solicitat „tuturor să respecte intimitatea familiei în această perioadă foarte dificilă”, relatează Hotnews.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Newton-John (@therealonj)

În iulie 1992, Olivia Newton-John a fost diagnosticată cu cancer la sân, boală cu care s-a luptat ani de zile. A doua oară când a fost diagnosticată cu cancer, tot mamar, dar care se extinsese spre un umăr, a fost în 2013. În urmă cu trei ani, legendara actriţă şi cântăreaţă australiană a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni televizate, că suferă de cancer în fază terminală şi că nu ştie cât i-a mai rămas de trăit. Vedeta a spus atunci că boala a ajuns în stadiul 4 de metastază şi că celulele canceroase s-au răspândit şi în alte părţi ale corpului.

A murit actrița Olivia Newton-John. A avut o carieră de mare succes

Cântăreaţa şi actriţa Olivia Newton-John s-a născut la 26 septembrie 1948, la Cambridge, Marea Britanie. S-a mutat la Melbourne, Australia, împreună cu familia, la vârsta de cinci ani. A debutat discografic în 1971, cu „If Not for You”. De atunci, a lansat numeroase single-uri care au ajuns pe primul loc în topurile internaţionale. Discografia sa cuprinde 28 de albume de studio, cel mai recent fiind „Friends for Christmas”, apărut în 2016.

A devenit cunoscută la nivel mondial graţie rolului din musicalul „Grease” (1978), în care a jucat alături de John Travolta, care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur. A jucat în peste 20 de producţii artistice şi de televiziune, între ele numărându-se „Xanadu” (1980), „It’s My Party” (1996) şi „A Few Best Men” (2011). Olivia Newton-John a fost recompensată cu patru premii Grammy şi nominalizată la Globul de Aur pentru rolul său din filmul „Grease”, potrivit sursei mai sus-menționate.

FOTO: Hepta

citește și...