Simptomele coronavirusului sunt resimțite diferit în funcție de vârstă. Această categorie e cea mai afectată
Cercetătorii au realizat un studiu pe marginea infectării cu coronavirus și au observat că anumite simptome COVID-19 sunt resimțite diferit în funcție de vârstă. În plus, au aflat care categorie de vârstă este cea mai afectată.
Conform informațiilor publicate de The Guardian, specialiștii au efectuat teste în urma cărora au descoperit că femeile cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani prezintă cel mai mare risc de a dezvolta forme mai grave ale coronavirusului. Studiul leagă vârsta de numărul de simptome resimţite de o persoană, în funcţie de vârsta acesteia.
Ce simptome COVID-19 sunt resimţite în funcţie de vârstă
Doctorul Claire Steves și profesorul Tim Spector de la King’s College din Londra au analizat datele de la 4.182 de utilizatori de aplicații COVID Symptom Study. Cu toții și-au testat în mod constant starea de sănătate în ultimele luni și au fost diagnosticați anterior pozitiv cu coronavirus.
Se pare că femeile cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani au fost mai susceptibile de a resimți simptome mai grave COVID-19, care au durat mai bine de o lună, în comparație cu bărbații.
Majoritatea persoanelor infectate cu coronavirus prezintă febră mare, dar există și cazuri când simptomatologia nu este marcată de febră, ci de tuse, dificultati in respiratie, rinoree, odinofagie (durere in gat), pierderea mirosului și a gustului. La acestea se pot adăuga oboseala, durerile de cap și mult mai rar vărsături și diaree.
De asemenea, femeile au fost de opt ori mai predispuse să prezinte simptome de durată ale Covid-19, comparativ cu tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.
În plus, aproximativ 22% dintre persoanele de peste 70 de ani suferind timp de patru săptămâni sau mai mult, comparativ cu un procent de 10% a persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.
Ce avertizează specialiștii: ‘Nu putem spera să fie eliminat, pentru că va reveni’
Principalul consilierul ştiinţific al Regatului Unit, Patrick Vallance, a declarat că coronavirusul va deveni probabil la fel de ”endemic” precum este virusul gripal anual, scrie News.ro.
‘Noţiunea de eliminare a COVID-19 nu este corectă, pentru că va reveni. Nu putem fi siguri, dar cred că este puţin probabil să ajungem la un vaccin cu adevărat sterilizant, ceva care opreşte complet infecţia, şi este probabil ca această boală să circule şi să fie endemică, aceasta este cea mai bună evaluare a mea’, a spus Vallance Comisiei pentru strategia de securitate naţională de la Londra.
‘În mod clar, pe măsură ce managementul va deveni mai bun, pe măsură ce vă veţi vaccina, ceea ce va reduce probabilitatea de infecţie şi severitatea bolii, aceasta va începe să semene mai mult cu gripa anuală decât cu orice altceva şi aceasta ar putea fi direcţia pe care vom ajunge’, a mai transmis el.