Andreea Marin, copleșită de cazul de la Caracal: „Nopți nedormite și un blocaj pe care eu rar l-am trăit”
La fel ca numeroase alte persoane publice, Andreea Marin și-a exprimat revolta față de autoritățile care au cercetat cazul disparițiilor de la Caracal.
Potrivit Libertatea, vedeta TV a scris pe pagina sa de Facebook ce crede despre ancheta de la Caracal și ce a simțit atunci când a aflat despre tragedie.
„Nopți nedormite și un blocaj pe care eu rar l-am trăit”
„Când s-a întâmplat acest caz, nu eram în țara și îmi impusesem, timp de 3 zile, să mă rup de știri, de realitatea de zi cu zi cât mai mult posibil, pentru a-i dărui timpul și atenția mea copilului meu, pentru care plecasem într-o incursiune rară, demult visată și planificată… …Așa că am citit mult mai târziu această istorie dureroasă… după ce am aflat-o din vorbele celor apropiați. Revoltă interioară, identificarea cu durerea părintilor, fiind și eu părinte, mi-au adus nopți nedormite și un blocaj, pe care eu rar l-am trăit. Am fost incapabilă să formulez o opinie coerentă, știind că ea e umbrită de un acut sentiment de… întuneric, ca să folosesc un termen decent. Nu aș vrea să spun câte scenarii dezarmante îi trec unui părinte prin minte, când fără să vrea se gândește la situații prin care ar putea trece propriul copil. Ce dorință aprinsă de a întoarce lumea noastră cu susul în jos. Sentimente care nu mă onorează m-au traversat: furtună interioară, răzbunare ținută în frâu ce oricum nu ar fi adus nimic bun, tot ce e mai sumbru, pur și simplu, da, recunosc!”, a scris fosta prezentatoare TV.
„Suntem sătui de incompetenți”
Bruneta i-a criticat și pe polițiștii care au prelua apelul Alexandrei la 112 și pe cei care au făcut cercetările în acest caz: „Suntem sătui de incompetenți, de scuze și de legi care permit mizeriei umane să se ascundă după ele, atunci când nu își fac treaba până la capăt sau cum ar trebui. De indolenți, de oameni fără suflete, de „șefi” la capătul celălalt al firului unde ar trebuie să se afle cei demni de a găsi soluții și a-ți dărui speranța și încredere Un sistem în care nu treci de portar fiindcă se simte stăpân pe poartă în spatele căreia doarme, nicidecum nu păzește, un sistem în care „meșterul” se crede „specialist” sau „maestru” chiar și când strică, în loc să repare, un sistem în care criminalul își alege ora convenabilă să atace, căci știe că nu e nimeni care să se deranjeze pentru el până la 6 dimineața. Suntem sătui să plecăm capul și să ne fie frică să ieșim pe stradă. Să spunem „saru’mana” pentru prea puțin prost crescuților și incompetenților. Suntem sătui să ne mințim că e pace, când legea supraviețuirii e mai perfidă uneori decât pe timp de război. Suntem sătui să nu ne simțim în siguranță la noi acasă. Și să știm că există și oameni buni în țara asta, care însă nu au șansa pe care o merită, de cele mai multe ori, să decidă ce e bun și sănătos pentru noi. Nu au susținere, alianțe cu cine trebuie sau nu pleacă destul capul și nu promit ce trebuie”.
În plus, Marin a avut și câteva întrebări la adresa celor de la 112: „Pun o întrebare: acestor „persoane” ce se aflau la celălalt capăt al firului când această fetiță înspăimântată a sunat cerând ajutor, probabil părinți și ei, le e bine în propria piele, știind la ce a condus indiferența și lipsa lor de omenie, pur și simplu? Cum au fost sancționați, pentru că au „ținut linia ocupată” fără niciun rost? Cum se mai privesc în oglindă și în ochii celor din jur?!”.
Aseară, specialiștii de la IML au comunicat că resturile umane găsite în curtea casei lui Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani din Dobrosloveni dispărută miercurea trecută.