Prințesa thailandeză a fost transportată la spital după ce a suferit probleme cardiace

15.12.2022, 18:30

Prințesa Bajrakitiyabha Narendira Debyavati din Thailanda, copilul cel mare al regelui Maha Vajiralongkorn, a fost transportată la spital după ce a suferit probleme cardiace. Prințesa Bajrakitiyabha este tratată la spitalul Chulalongkorn din Bangkok după ce și-a pierdut cunoștința, anunță palatul regal.

O declarație a Palatului Regal a confirmat că Prințesa Bajrakitiyabha, în vârstă de 44 de ani, și-a pierdut cunoștința miercuri la Pak Chong, în provincia nord-estică Nakhon Ratchasima, în timp ce își antrena câinii.

Ea a fost dusă la spitalul local înainte de a fi transportată cu elicopterul cu o echipă medicală regală la Bangkok, după ce starea ei s-a “stabilizat într-o anumită măsură”, transmite BBC.

Prințesa primește tratament

Comunicatul palatului a precizat că prințesa primește tratament la Spitalul Memorial Regele Chulalongkorn din capitala thailandeză.

Prințesa Bajrakitiyabha se afla în Pak Chong pentru ca câinii ei să concureze în cadrul Campionatului de câini de muncă al armatei.

Cine este prințesa Bajrakitiyabha Narendira

Ea este unul dintre cei trei copii ai regelui Vajiralongkorn care au titluri oficiale, ceea ce o face eligibilă pentru tron în conformitate cu o lege a succesiunii de la palat din 1924.

Regele Vajiralongkorn nu a numit încă un moștenitor al tronului.

Prințesa Bajrakitiyabha s-a născut la Palatul Dusit din Bangkok, la 7 decembrie 1978, din pricipiul moștenitor de atunci Vajiralongkorn și prima sa soție, prințesa Soamsawali Kitiyakara.

Ea și-a sărbătorit săptămâna trecută cea de-a 44-a aniversare.

După ce a studiat dreptul la Universitatea Thammasat din Bangkok, ea a urmat studii postuniversitare de drept la Universitatea Cornell din New York.

Și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Biroul Procurorului General din Thailanda și a lucrat intensiv la elaborarea de orientări și programe de ajutorare a femeilor deținute.

A fost, de asemenea, ambasadoare națională a UN Women și a fost ambasadoarea Thailandei în Austria în perioada 2012-2014.

Anul trecut, a fost numită șefă a Statului Major al Comandamentului Regal de Securitate, cu rang de general.

citește și...