O scenă violentă ștearsă din “The Mask” cu Jim Carrey a ieșit la suprafață aproape 30 de ani mai târziu

13.12.2022, 14:46

O scenă violentă ștearsă din “The Mask” cu Jim Carrey a ieșit la suprafață aproape 30 de ani mai târziu, Unul dintre cele mai amintite filme ale anilor ’90, “The Mask”, cu Jim Carrey în rolul principal și regizat de Chuck Russell, continuă să prezinte imagini inedite, sau cel puțin pe care publicul larg nu le-a văzut. Iar acum, la 28 de ani de la premieră, o scenă inedită a ieșit la iveală.

Aceasta este scena inedită din “Masca”. A existat o scenă pe care spectatorii probabil că nu au văzut-o niciodată și care a fost tăiată din filmul original.

V-ați întrebat vreodată de ce jurnalista Peggy Brandt (Amy Yasbeck) nu reapare în scenă după ce l-a trădat pe Stanley Ipkiss (Carrey)?

Această versiune alternativă este disponibilă pe DVD

Motivul este foarte simplu. În acea scenă în care Peggy îl trădează pe protagonist în schimbul unei recompense de 50.000 de dolari oferită de răufăcătorul Dorian Tyrell (Peter Greene), acesta din urmă, după ce devine “Masca”, îl ucide în cele din urmă pe jurnalist.

Peggy nu mai apare în film pentru că murise. Cu toate acestea, regizorul Chuck Russell a decis să elimine acea scenă din două motive, potrivit presei americane: în primul rând, a considerat că era prea puternică pentru un film în care totul se rezuma la râs, dar, mai ales, s-a gândit să includă personajul jurnalistului într-o continuare, care nu a mai fost realizată pentru că Carrey a refuzat să joace din nou rolul “Masca”.

Astfel, filmul original o arată doar pe Peggy Brandt plecând cu recompensa după ce l-a predat pe Stanley Ipkiss.

Explicația regizorului

Chuck Russell a explicat că decizia sa de a șterge acea scenă a fost pentru că ieșea complet din intriga familiei, era prea puternică pentru tipul de film pe care îl făcea.

Un alt element cheie a fost actorul Jim Carrey

Unul dintre cei mai căutați actori de către regizori care, pentru ca el să facă mai întâi filmul pe care și-l doreau, l-au plătit cu milioane de dolari și i-au lăsat o mare parte din film în mâinile sale, cu decizii cheie despre cum voia să fie scenele.

citește și...