Un luptător australian supranumit “Kharkiv Ninja” a fost ucis în Ucraina, susțin forțele pro-ruse

04.11.2022, 14:30

Moartea lui Trevor Kjeldala a fost anunțată pe Twitter, după ce anterior supraviețuise unor răni grave după ce suferise răni la cap în urma unui atac armat. “Am învins moartea o dată, așa că hai să vedem dacă o pot face din nou”.

Un soldat justițiar australian, supranumit “Ninja din Harkov”, ar fi fost ucis de forțele pro-ruse din Ucraina.

 

S-a raportat pe Twitter că Trevor Kjeldala – un bărbat în vârstă de 40 de ani din Queensland care i-a ajutat pe ucraineni să-și apere țara de invazia lui Vladimir Putin – și-a pierdut viața miercuri (2 noiembrie), transmite.dailystar.co.uk.

Servise anterior în armata australiană

În tweet se putea citi: “Astăzi s-a aflat despre lichidarea pe 2 noiembrie a unui mercenar din Australia, Trevor Kjeldala, poreclit “Ninja”. Colegii săi din batalionul Carpați Sich a anunțat moartea sa pe rețelele de socializare.

“Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, originar din Queensland, servise anterior în armata australiană. El a sosit în Ucraina în luna mai”.

Avea reputație de temut

Anterior, Kjeldala recunoscuse că nu știa dacă acțiunile sale sunt legale după ce și-a părăsit țara de origine pentru a lua armele împotriva trupelor Kremlinului.

Supranumit rapid “Ninja”, și-a construit o reputație de temut pe frontul războiului, luptând pentru a ajuta la eliberarea orașelor ucrainene capturate de invadatorii ruși.

 

În urmă cu o lună, el a declarat pentru rețeaua de știri australiană Nine News că a simțit că valul războiului se întoarce în favoarea Ucrainei, descriind totodată cum a suferit răni aproape mortale în timpul unui schimb de focuri.

El a suferit răni grave, însă, după ce a suferit răni la cap. În cuvintele sale, care acum sunt puternic impregnate de tristețe după ce s-a raportat că a murit miercuri, el a declarat: “Am învins moartea o dată, așa că hai să vedem dacă o pot face din nou”.

 

 

citește și...