“Paris Hilton a Moscovei”, fina lui Vladimir Putin, fuge din Rusia. Anchetatorii ruși i-au percheziționat locuința

27.10.2022, 18:32

Personalitatea de televiziune rusă Ksenia Sobchak – fina președintelui rus Vladimir Putin – a ajuns în Lituania cu un pașaport israelian, după ce a fugit de anchetatorii ruși care i-au percheziționat locuința în această săptămână.

Aparenta fină a lui Vladimir Putin a fost surprinsă pe o cameră de filmat fugind din Rusia la doar câteva ore după ce poliția i-a percheziționat luxoasa casă de țară de lângă Moscova

Fostul model Playboy Ksenia Sobchak, în vârstă de 40 de ani, este o vedetă de televiziune rusă și politician de opoziție care a candidat împotriva lui Putin la alegerile prezidențiale din 2018, clasându-se pe locul al patrulea, transmite NewYorkTimes.com

“Paris Hilton a Moscovei” a fugit din Rusia

 

Supranumită “Paris Hilton a Moscovei”, Sobchak pare să fi scăpat de autorități pe jos, trecând din statul satelit al Rusiei, Belarus, în Lituania, o țară membră a UE și NATO.

În imaginile extraordinare care ar fi fost scurse de la camerele de supraveghere de la granița din Belarus și postate pe Telegram, ea este văzută mergând cu un bărbat necunoscut care se uită înapoi ca și cum ar vrea să vadă dacă sunt urmăriți.

 

A intrat în țară folosind un pașaport israelian

Amândoi poartă șepci și, la un moment dat, bărbatul îi spune să își coboare capul în timp ce trec pe lângă cameră.

Ea a trecut prin controlul pașapoartelor din Belarus la ora 13.32 (miercuri, 26 octombrie), cu doar 36 de minute înainte ca mass-media de stat din Rusia să anunțe că a scăpat.

În clip, un polițist de frontieră de sex masculin este auzit întrebând: “Încotro vă îndreptați?” Ea răspunde: “În Lituania”. Sobchak trece apoi granița însoțită de doi bărbați în uniformă.

Lituania a confirmat că ea a intrat în țară folosind un pașaport israelian.

Darius Jauniškis, directorul lituanian al Departamentului Securității Statului, a declarat pentru postul de radio Zhinyu Radijas că Sobchak are cetățenie israeliană, ceea ce înseamnă că poate rămâne acolo fără viză timp de 90 de zile.

“Până în prezent, nu avem informații din serviciile de informații conform cărora ea ar putea reprezenta o amenințare la adresa statului lituanian”, a declarat el. “Dacă ar exista astfel de informații, bineînțeles că s-ar lua anumite măsuri”.

La începutul războiului, Sobchak a negat informațiile potrivit cărora i s-a eliberat un pașaport israelian după ce a călătorit în această țară.

Potrivit politologului rus Serghei Markov, un “oficial de rang înalt” i-a spus lui Sobchak că riscă să fie arestată, ceea ce a determinat-o să facă o cerere de eliberare.

 

 

 

 

 

citește și...