Șeful serviciilor de informații din Ucraina, Budanov, se așteaptă ca războiul să se încheie până la vară

19.10.2022, 20:41

Șeful serviciilor de informații ucrainene, Kirilo Budanov, se așteaptă ca războiul împotriva invadatorilor ruși să se încheie până în vara anului viitor. Budanov a mai spus că este de părere că regimul de la Kremlin se concentrează p un singur obiectiv, să nu piardă războiul – „nu mai este o chestiune de a câștiga, ci de a nu pierde”.

Declarația relevantă a fost făcută de șeful Direcției principale de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Kyrylo Budanov, într-un interviu acordat Obozrevatel, transmite corespondentul Ukrinform.

“La sfârșitul primăverii, toate acestea ar trebui să se încheie. Până în vară, totul ar trebui să se termine”, a declarat Budanov, menționând că “în primul rând” Ucraina ar trebui să ajungă la granițele din 1991.

“Înfrângerea Rusiei este inevitabilă”

Potrivit lui Budanov, până la sfârșitul anului 2022, Forțele Armate ale Ucrainei vor face progrese semnificative.

“Acestea vor fi victorii semnificative, veți vedea în curând acest lucru”, a adăugat Budanov.

”Totul se va  termina”

Întrebat dacă ar putea fi vorba despre eliberarea Khersonului, Budanov a răspuns: “Nu este vorba despre eliberarea Khersonului. Sper că ar putea fi Kherson”.

Odată cu sfârșitul războiului, va începe un “proces politic foarte serios” legat de schimbările din Federația Rusă, iar anumite regiuni se vor separa de Rusia.

“Moscova ne va plăti despăgubiri, toate acestea îi așteaptă. Acest lucru va determina o deplasare a unei anumite concentrări economice a Rusiei către teritoriul nostru… Astfel, există mulți pași”, a declarat Budanov.

Budanov crede că regiunile caucaziene vor fi primele care se vor separa de Rusia, iar apoi Federația Rusă se va destrăma.

“Există multe probleme teritoriale. Federația Rusă’ este doar un nume ‘federativ. Este un teritoriu extrem de mare, care există de destul de mult timp, nimeni nu știe cum, în interiorul acestor granițe. S-a bazat doar pe credința în puterea regimului. De îndată ce regimul se va prăbuși, toate acestea se vor prăbuși”, a subliniat Budanov.

Reamintim că, în dimineața zilei de 18 octombrie 2022, rușii au lovit o instalație de alimentare cu energie electrică din orașul Kiev. Două persoane au fost raportate ca fiind ucise. Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis o anchetă penală cu privire la atacul rusesc asupra unei centrale de cogenerare, care se află într-un cartier de dormitoare din Kiev.

 

citește și...