Ce s-a întâmplat cu femeia care a pus un bilet pe mormântul părinților lui Vladimir Putin. ”Ați crescut un monstru și un criminal”

15.10.2022, 16:17

O rusoaică, Irina Tibaneva, a fost arestată la începutul acestei săptămâni după ce a lăsat un bilet pe mormântul părinților lui Vladimir Putin. Femeia de 60 de ani i-a făcut farmece lui Vladimir Putin, lăsând moșmoande la mormântul părinților acestuia, sub forma unui bilet, în care l-a blestemat pe președintele Federației Ruse. 

Gestul femeii s-a rezumat doar la plasarea biletului inofensiv la locul de veci al părinților lui Vladimir Putin, cavoul fiind intact. Cu toate acestea, oamenii legii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și chiar au realizat analize ADN ca să demonstreze că pensionara și-a permis să îl denigreze pe Vladimir Putin

În consecință, Irina Tzibaneva a fost plasată în arest la domiciliu de către un tribunal din Sankt Petersburg sub acuzația de profanare de morminte, relatează publicația independentă rusă Meduza. Conform legislației ruse, pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare.

Ce scrie în biletul Irinei Tzibaneva

Biletul a fost lăsat la mormânt, joi, 6 octombrie, cu o zi înainte ca Putin să împlinească 70 de ani, și conținea mesajul: „Părinți de maniac, luați-l la voi, provoacă atâta suferință și necazuri, întreaga lume se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un monstru și un criminal”.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce a lăsat biletul la mormânt, un agent de securitate a raportat apariția acestuia și a contactat autoritățile. Poliția a reușit să o găsească pe Irina Tzibaneva după ce a vizionat imaginile de pe mai multe camere de supraveghere din cimitir.

Nu este primul bilet lăsat pe mormântul părinților lui Vladimir Putin

Acesta nu este primul bilet lăsat pe mormântul părinților lui Vladimir Putin. La sfârșitul lunii septembrie, o activistă, Anastasia Filippova, a afișat un mic banner pe care scria “Dragi părinți! Fiul vostru se comportă greșit! Lipsește de la ora de istorie, se ceartă cu colegii, amenință că va arunca în aer întreaga școală. Luați măsuri”.

Judecătorul a plasat-o pe Tibaneva în arest la domiciliu până la 8 noiembrie 2022, interzicându-i să folosească internetul, telefonul și poșta.

citește și...