O studentă a cheltuit 2 milioane de lire sterline, după ce banca i-a acordat din greșeală un cont cu sumă nelimitată

13.09.2022, 14:00

O STUDENTĂ a cheltuit 2 milioane de lire sterline pe genți de firmă, după ce banca i-a acordat din greșeală un cont nelimitat. Eroarea a fost detectată de bancă în aprilie 2015 – la aproape un an după ce Lee a început să facă cheltuieli mari. Lee a susținut că ea credea că banii fuseseră transferați în contul ei de către părinții ei.

Christine Jiaxin Lee, care studia în Australia la acea vreme, a cheltuit banii, ascunzând în același timp o mare parte din bani prin transferarea a aproximativ 2.500 de lire sterline în conturi bancare secrete.

Deși Lee a fost arestată și acuzată pentru aceste infracțiuni, acestea au fost retrase atunci când a ajuns în fața instanței, potrivit The Sun.

O studentă a cheltuit 2 milioane de lire sterline, după ce banca i-a acordat din greșeală un cont cu sumă nelimitată

Femeia a fugit apoi acasă la familia sa, iar acum este practic de negăsit.

Lee, care era studentă la inginerie chimică, a primit un cont nelimitat de la banca sa, Westpac, în urma unei erori de procesare – dar nimeni nu a observat timp de doi ani.

Banca a descoperit greșeala la aproape un an

Cu toate acestea, atunci când a observat, a început să cheltuiască timp de 11 luni, ceea ce a însumat aproximativ 2,6 milioane de lire sterline.

Achizițiile extravagante ale tinerei de 21 de ani de atunci au inclus genți de designer, haine, bijuterii, telefoane mobile și un aspirator.

Aceste articole au fost realizate de o serie de mărci de lux, inclusiv Chanel, Cartier și Christian Dior.

De asemenea, ea locuia într-un apartament luxos de tip penthouse.

Eroarea a fost detectată de bancă în aprilie 2015 – la aproape un an după ce Lee a început să facă cheltuieli mari – și un manager senior a sunat-o, cerându-i să explice unde sunt milioanele lipsă.

Lee a susținut anterior că ea credea că banii fuseseră transferați în contul ei de către părinții ei.

Prietenul ei, Vincent King, a negat că ar fi știut despre fonduri.

Când a aflat că poliția încearcă să o contacteze în legătură cu banii, Lee a aranjat să i se acorde un pașaport malaezian de urgență, pentru a putea părăsi țara fără a fi detectată.

Ea a fost apoi arestată pe aeroportul din Sydney în același an, când a încercat să se îmbarce într-un zbor spre Malaezia.
Lee a fost acuzată de obținerea necinstită a unui avantaj financiar prin înșelăciune și de trafic cu produse ale infracțiunii.

La momentul respectiv, avocatul ei, Hugo Aston, a declarat în fața unui tribunal din Sydney că, deși Lee a fost necinstită, nu a comis nicio înșelăciune, deoarece eroarea a venit de la bancă.

Acuzațiile împotriva ei au fost retrase în 2017, iar procurorii nu au oferit un motiv pentru retragerea acuzațiilor.

Avocatul lui Lee a declarat la vremea respectivă pentru BBC: “Ea s-a întors în Malaezia cu familia ei și este fericită că se întoarce la viața ei normală”.

El a mai spus că multe obiecte cumpărate de Lee au fost confiscate și returnate.
De asemenea, ea a fost declarată în stare de faliment, iar purtătorul de cuvânt al Westpac a declarat că banca “a luat toate măsurile posibile pentru a-și recupera fondurile”.

De atunci, nu a fost oferită nicio actualizare despre Lee, iar aceasta pare de negăsit online.

citește și...