O femeie și-a tranșat soțul pensionar pentru că bănuia că are o amantă. “Am luat bucățile din congelator și m-am dus să le arunc în canal”

31.08.2022, 14:36

Tot ceea ce se știe despre Nadire Kurti, adică cine este de fapt femeia care și-ar fi ucis soțul, Shefki Kurt, cu un topor. Este o femeie în vârstă de 68 de ani, considerată întotdeauna de vecini, rude și prieteni ca fiind o femeie liniștită, blândă și pașnică. Nadire a mărturisit în această seară că și-a ucis și tranșat soțul. O mărturisire care l-a surprins atât de mult pe magistrat. “Unde ai învățat să tai așa?”, întrebase el. “Când tai… puiul.”

O tragedie născută din singurătate și din vremurile din păcate nesigure pe care le traversăm, în care cei care au nevoie de ajutor sunt adesea – de fapt, aproape întotdeauna – lăsați de izbeliște.

Nadire Kurti suferă de ani de zile de diverse tulburări psihiatrice. Și din acest motiv, se retrăsese de curând în propria casă, fără să se vadă cu nimeni. Prin urmare, în ultimii ani, viața ei devenise solitară și privată. O izolare care a sfârșit prin a-i înrăutăți starea de sănătate. A fost îngrijită doar de soțul ei, care avea 71 de ani. Bărbatul a murit în urmă cu câteva zile, ucis chiar de femeie, potrivit Corriere del Veneto.

“Voia să mă părăsească”

Modul în care s-a petrecut crima a fost povestit chiar de femeie, iar cuvintele ei – lipsite de luciditate – îți fac pielea de găină. “Voia să mă părăsească”, a declarat Nadire Kurt la poliția din Rovigo, “și apoi urma să își ia amanta să locuiască în casa noastră”.

În realitate, așa cum este ușor de imaginat, soțul ei, Shefki Kurt, nu ar fi avut nicio aventură extraconjugală. Totul ar fi fost o “fantezie” a soției sale, a cărei minte, așa cum am menționat deja, era complet tulbure.

Nadire Kurti, mărturisirea și presupusul mobil

“Mi-am ucis soțul pentru că mă bătea, în fiecare zi, timp de mai mulți ani”, a continuat femeia. “Mă lovea, îmi spunea că trebuie să plec din casă pentru că vrea să o vândă”. Iar paranoia nu s-a terminat: “Avea pe altcineva. L-am auzit vorbind cu o albaneză care voia 90.000 de euro”. “A pus un cuțit aici”, a continuat ea, arătând spre stomacul ei. “Și mi-a spus că o să mă taie în bucăți. Apoi a plecat, pentru a dormi în discoteca pe care o conducea cândva.” Bineînțeles, în ciuda faptului că vorbele sale nu sunt considerate de încredere, poliția încearcă să afle dacă ar putea exista vreun adevăr în ele.

Potrivit anchetatorilor, crima ar fi fost pusă în scenă între 21 și 22 iulie. “În ziua aceea l-am omorât (…) I-am spus să plece cu cealaltă femeie, dar m-a pălmuit și am luat toporul”. Era un topor pe care Shefki îl “ținea în spatele ușii” dormitorului pentru a se proteja de hoți. “I-am dat o lovitură, apoi i-am dat mai multe, până a murit”. Filmul de groază, însă, continuă:

“Am luat un cuțit de tăiat carne, care tăia mai bine”

Ori a murit el, ori am murit eu, l-am lovit când s-a întors să plece la culcare. Cu un cearșaf l-am târât până la baie, unde era un duș. Cum era foarte greu, l-am tăiat în mai multe bucăți”. A folosit toporul “și apoi am luat un cuțit de tăiat carne, care tăia mai bine”. În cele din urmă: “Am pus bucățile în congelator pe coridorul casei mele și am curățat toată casa. Am așteptat până la miezul nopții pentru că nu voiam să mă vadă nimeni: am luat bucățile din congelator și m-am dus să le arunc în canal”.

citește și...