William și Kate se mută din Londra. Ce se întâmplă cu locuința de la Palatul Kensington

22.08.2022, 20:25

Este știrea regală a momentului: Prințul William, Kate Middleton și copiii lor George, Charlotte și Louis se vor muta de la Palatul Kensington din Londra la Adelaide Cottage din Windsor la sfârșitul verii. “Pe lângă faptul că va găzdui birourile lor oficiale, William și Kate vor intra și ieși în mod regulat din baza lor londoneză. Este, de asemenea, casa în care cuplul plănuiește să se întoarcă atunci când copiii lor vor crește.”, transmite reporterul regal Omid Scobie.

Prințul William și soția sa, Kate, își vor muta familia din centrul Londrei în locuințe mai rurale din Windsor, iar toți cei trei copii ai lor vor frecventa aceeași școală privată din apropierea noii lor locuințe, au declarat luni oficiali ai palatului.

William și Kate se vor muta de la Palatul Kensington din vestul Londrei la Adelaide Cottage, la aproximativ 10 minute de mers pe jos de Castelul Windsor, au precizat oficialii palatului într-un comunicat, potrivit CNN.

 

Familia va fi mult mai aproape de regina Elisabeta a II-a

Mutarea înseamnă că familia va fi mult mai aproape de regina Elisabeta a II-a, care locuiește în castelul Windsor de la începutul pandemiei de coronavirus.

Reședința oficială a reginei este Palatul Buckingham din Londra, dar unele relatări ale presei britanice au afirmat că monarhul, în vârstă de 96 de ani, ar putea locui acum permanent în Windsor.

Ce se întâmplă cu casa de la Palatul Kensington

Prințul George, în vârstă de 9 ani, prințesa Charlotte, în vârstă de 7 ani, și prințul Louis, în vârstă de 4 ani, vor începe în septembrie la școala privată Lambrook School din apropiere de Ascot. George și Charlotte au frecventat o școală din sudul Londrei, iar Louis tocmai își începe școlarizarea formală cu normă întreagă.
Adelaide Cottage, construită în 1831 pentru regina Adelaide, soția regelui William al IV-lea, este o casă cu patru dormitoare de dimensiuni relativ modeste pentru familia regală.

Și pentru oricine este îngrijorat de soarta casei de la Palatul Kensington a familiei Cambridges, acum că nu va mai locui acolo, nu trebuie să se îngrijoreze nici pentru asta: “Apartamentul 1A va fi întotdeauna reședința lor oficială”, spune o sursă de la palat pentru Omid.

 

citește și...