Povestea câinelui erou care a luptat cu leul de munte pentru a-și salva pe proprietar. Patrupedul a murit din cauza rănilor

11.06.2022, 16:52

Eva, belgiana Malinois, a murit miercuri din cauza rănilor suferite în timp ce și-a salvat proprietarul, Erin Wilson, de la un atac de leu de munte în California, pe 16 mai. Un leu de munte s-a năpustit asupra lui Wilson, trecându-i peste umărul stâng. Când a țipat, Eva a intrat în acțiune, încercând să-și apere proprietarul atacând leul. După câteva secunde de luptă, animalul sălbatic a reușit să prindă câinele de cap.

Un câine erou care și-a protejat stăpânul de atacul unui leu de munte sălbatic a murit din cauza rănilor suferite în luptă. Proprietarul Evei, Erin Wilson, se plimbase lângă râul Trinity din California de Nord când fiara i-a atacat.

Eva, o fetiță belgiană Malinois în vârstă de doi ani, a sărit în apărarea proprietarului ei. Ea a suferit răni îngrozitoare la cap când leul i-a prins fălcile în jurul craniului ei, potrivit The Dailystar.co.uk.

Câinele erou care a luptat cu leul de munte

Ea a supraviețuit timp de 24 de zile, dar în cele din urmă a murit devreme miercuri. „Ne-am luat rămas bun la 9:20 în această dimineață”, a scris Erin pe Instagram.

“Nu au fost schimbări peste noapte. La revedere, frumoasa mea fată dulce. Tu ești lumea mea, lumina mea, cea mai bună prietenă a mea. Lumea este un loc mult mai întunecat.”

”Ieșea mult sânge din gură”

Atacul leului a avut loc pe 16 mai. Animalul a atacat-o pe Erin din senin.  „Am strigat „Eva!” și a venit în fugă”, a declarat Erin pentru People Magazine. „Și ea a lovit leul foarte tare”.

„S-au luptat câteva secunde, apoi am auzit-o începând să plângă”, a spus Wilson pentru presa.

Un alt drumeț, Sharon Houston, se afla în apropiere în momentul atacului. Ea a ajutat-o pe Erin să separe câinele de luptă și leul. După ce leul a fugit, Erin a pus-o pe Eva în spatele camionetei.

„La început, am spus: „Uau, e bine”, a spus Erin pentru The Sacramento Bee.

„Dar când m-am uitat la ea mai atent, mi-am dat seama că avea câteva răni grave pe față. Și doar ieșea mult sânge din gură.”

Eva și-a condus câinele afectat direct la un veterinar de urgență. În timpul celor 90 de minute cu mașina, Eva a început să se adapteze și starea ei s-a deteriorat.

Veterinarul i-a spus că Eva are două fracturi la craniu, o puncție în cavitatea sinusurilor și umflare severă în jurul ochiului stâng. Dar ei au spus că există motive pentru optimism pentru că era tânără și destul de sănătoasă.

Din păcate, în ciuda eforturilor veterinare, Eva a murit miercuri dimineață.

 

citește și...