Cezar Ouatu participă din nou la Eurovision. “Îmi doresc să câștig“

27.01.2022, 18:15

Cezar Ouatu vrea să reprezinte ţara la Eurovision. Artistul s-a înscris din nou la concurs, participă la Selecţia Naţională 2022 “Îmi doresc să câștig Eurovisionul cu un mesaj puternic, despre noi toți”, spune artistul. Anul acesta Cezar vine “For everyone“ .

 

Cezar Ouatu s-a înscris din nou la concurs, participă la Selecţia Naţională 2022 şi are toată încrederea în piesa lui.

Cezar Ouatu, singurul contratenor român, este cunoscut publicului în special datorită ediţiei din 2013 a concursului Eurovision, unde a impresionat prin apariţia sa scenică aparte şi vocea specială. Artistul s-a făcut remarcat prin participarea la Eurovision 2013, când a reușit să se claseze pe locul 13, cu piesa „It’s my life”.

“Îmi doresc să câștig Eurovisionul cu un mesaj puternic, despre noi toți”

Anul acesta Cezar vine “For everyone“ şi cu o colaborare de zile mari alături de unul dintre oamenii hiturilor României la Eurovision, Mihai Alexandru.

  „Chiar dacă nu sunt un artist de radio, am concertele şi evenimentele mele, atât private, cât şi publice. Totul a venit pe ultima sută de metri, într-o colaborare şi o prietenie care mă leagă de Mihai Alexandru. Chiar dacă piesa este puţin ieşită din tiparele Eurovisionistice, mi-a plăcut mesajul transmis şi potenţialul pe care îl poate avea ca show şi punere în scenă. Am gândit lucrurile şi din punct de vedere strategic şi legat de ţara mea adoptivă din punct de vedere legal. Mi-aş dori cu mândrie şi mare drag să reprezint România în Italia, unde am activat foarte mult şi al cărei cetăţean, de asemenea, sunt. Deci au fost multe aspecte care, toate la un loc, m-au îndemnat să mă reîntorc la Eurovision după 9 ani.

Cred că experienţa pe care o ai deja pe marea scenă ESC este deja un atu. Dar cred că dacă eşti profesionist, faci faţă cu brio unui astfel de eveniment. Desigur că este o diferenţă între piesa dubstep, androgin, catchy “It’s my life” şi piesa “For everyone”, care este o baladă, o poveste idealistă despre conexiunea dintre oameni şi planeta noastră. Piesa din acest an este dedicată, în primul rând respectului faţă de planeta pe care trăim şi are un mesaj puternic, servită de un show şi personaje sugestive. Este adevărat că piesa are o tentă Disney şi a surprins mulţi fani care aşteptau reîntoarcerea mea la ESC după 9 ani, dar aştept să vedem mai întâi toate show-urile live”, a spus Cezar Ouatu.

 

Cezar Ouatu, atac dur la adresa lui CTP înainte de Eurovision

Cezar Ouatu a lansat un atac la adresa lui CTP. Contratenorul a fost destul de dur.

Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe Cezar, în urmă cu nouă ani, când participarea la Eurovision dezvăluia vocea extrem de subțire pe care o poate replica contratenorul. Astăzi, Cezar Ouatu i-a oferit o replică lui Cristian Tudor Popescu.

„Eu fiind extrem de autoironic și având umorul la zi nu prea am cum să mă supăr legat de tot felul de glumițe în jurul numelui meu, Ouatu. Îl apreciez ca jurnalist. Dar, din punct de vedere vocal, am identificat la el o voce interesantă, i-aș sugera câteva lecții pe zona falsetului. Cine știe, poate că ar putea face parte din backing-ul vocal de care uneori am nevoie.

Lăsând deoparte gluma, îi respect interpretările lui jurnalistice, cred însă că este pasionat mai mult de tenis decât de muzică. Dacă l-aș întâlni, l-aș îmbrățișa și i-aș sugera să nu mai abordeze zona vocii de cap și să mă lase pe mine să-mi fac treaba. Totuși, cred că o fac mai bine.”, a remarcat artistul.

 

citește și...