Florin Oprițescu a murit la doar 42 de ani. Actorul era cunoscut în lumea cinematografiei din Spania

28.11.2021, 14:58

Florin Opriţescu, cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole, a murit la vârstă de 42 de ani. El era stabilit în Spania, alături de sotie și copii.  În Spania, a devenit cunoscut cu seriale precum „Mar de plastic” și „La Unidad”. În octombrie 2020 a fost diagnosticat cu leucemie.

Florin Opritescu a împărtășit cu adepții săi recent că în octombrie 2020 a fost diagnosticat cu leucemie.

Actorul mărturisea că a primit un transplant de celule stem și măduvă de la fiul său și că a reușit să învingă boala.

Florin Oprițescu mărturisea că a reușit să învingă boala

„Luptam împotriva acestei boli… și am învins-o, cum ar putea fi altfel?”, a spus actorul într-un videoclip postat pe Instagram în iulie anul acesta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Florin Opritescu (@florin_opritescu)

Cu toate acestea, și din păcate, artistul nu a reușit să câștige bătălia cu leucemia.

În rețelele de socializare, mulți dintre colegii săi i-au adus un omagiu regretatului actor și și-au luat rămas bun de la prietenul lor. Printre ei, se numără Fernando Cayo, Miquel Fernández, Alain Hernández sau Itziar Castro.

„Un gigant frumos cu inimă de aur”

”Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur!!! Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya, cel care l-a interepretat pe colonelul Tamayo din ”La casa de papel”.

Actorul român a emigrat în Spania în 2000 , la vârsta de 21 de ani, și a început să lucreze ca bucătar, deschizându-și în cele din urmă propriul restaurant.

Recunoașterea sa ca actor a venit ca urmare a rolului său din cunoscutele seriale spaniole „Mar de plastic” și „La Unidad” sau „Unit” , unde și-a făcut ultima apariție pe micul ecran.

Actorul mărturisea că se simțea discriminat din cauza originii sale, iar lumea artistică era un refugiu, unde nu îl judeca nimeni.

Florin era căsătorit cu o femeie din Brazilia, Roși, cu care are doi copii, Florin și Luana Marie.

 

citește și...