Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit. Și-a pierdut statutul regal

27.10.2021, 11:45
Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit. Și-a pierdut statutul regal
Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit. Și-a pierdut statutul regal

Prinţesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsătorit marţi. Nepoata împăratului Naruhito, care a împlinit 30 de ani în acest weekend, şi-a pierdut titlul regal atunci când ea şi Kei Komuro şi-au înregistrat căsătoria. Prințesa Mako şi Kei Komuro, care lucrează pentru un cabinet american de avocaţi, şi-au anunţat logodna în anul 2017.

Prinţesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul ei din facultate, Kei Komuro , pierzându-şi astfel statutul regal, relatează Mediafax. În conformitate cu legislaţia japoneză, femeile din familia imperială îşi pierd statutul dacă se căsătoresc cu un om de rând, dar nu şi bărbaţii. De asemenea, prinţesa a renunţat la ritualurile obişnuite ale unei nunţi regale şi a refuzat plata oferită femeilor din familia regală la plecarea lor din familie.  Mako este prima femeie din familia regală care a renunţat la ambele prerogative.

Prinţesa Mako a părăsit marţi reşedinţa sa din Tokyo pentru a-şi înregistra căsătoria, înclinându-se de mai multe ori în faţa părinţilor ei, prinţul moştenitor Fumihito şi prinţesa moştenitoare Kiko. De asemenea, ea şi-a îmbrăţişat sora mai mică înainte de a pleca.

Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit. Ea și soțul se vor stabili la New York

Mako şi Kei Komuro, care lucrează pentru un cabinet american de avocaţi, şi-au anunţat logodna în anul 2017 și urmau să se căsătorească în anul următor.

Căsătoria a fost amânată şi Kei Komuro a plecat în 2018 în Statele Unite pentru a-şi urma studiile de Drept. Acesta a revenit în Japonia abia luna trecută. Cei doi se vor stabili la New York după căsătorie.

FOTO: Hepta

citește și...