8.651 de noi cazuri de coronavirus în România

04.11.2020, 13:56
8.651 de noi cazuri de coronavirus în România
8.651 de noi cazuri de coronavirus în România

Un nou record de noi cazuri de infectare cu coronavirus în România: s-au înregistrat 8.651 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

Miercuri, 4 noiembrie 2020, alte 8.651 de cazuri de infectare cu noul coronavirus – cel mai mare număr de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore în țara noastră. Bilanțul COVID-19 a ajuns astfel la 267.088. În ultima zi s-au înregistrat 146 decese. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.341.867 teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 35.964 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, precizează Hotnews. Până astăzi, 7.419 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.867. Dintre acestea, 1.001 sunt internate la terapie intensivă. De la începutul pandemiei, 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

O treime din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost raportate în București și în 4 județe – Cluj, Timiș, Iași si Bihor, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Același raport arată că, de la debutul pandemiei și până în 1 noiembrie, 95,6% dintre pacienții decedați aveau comorbidități, iar 82,5% aveau peste 60 de ani. Aproape 60% dintre pacienții care au pierdut lupta cu virusul erau bărbați.

Nelu Tătaru: ”Nu cred că vom avea un lockdown”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că nu va exista o închidere totală a activităților ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”,a declarat Nelu Tătaru miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la Sibiu, întrebat dacă vom avea „lockdown” până la alegeri, relatează Digi24.

Nelu Tătaru a anunţat că, începând de joi, vor fi distribuite primele teste rapide pentru depistarea COVID-19 în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor. ”Aceste teste sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum am menţionat, un barometru foarte important este prezenţa şi formatarea unităţilor de primiri urgenţe. Aceste 43.000 de teste, în primă fază, vor fi distribuite unităţilor de primiri urgenţe, tocmai pentru a decolmata aceste unităţi de primiri urgenţe şi a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie. În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija către unităţile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ, îl putem dirija către cele care tratează patologia non-COVID. Avem în această săptămână, cred că pe 5, vor fi distribuite, pe 5 sau 6, vor fi distribuite în unităţile de primiri urgenţe, iar săptămâna următoare avem în evaluare şi achiziţionarea a încă un milion astfel de teste pentru a putea dirija”, a afirmat ministrul Sănătății.

citește și...