8.072 de noi cazuri de coronavirus în România

05.12.2020, 14:20
8.072 de noi cazuri de coronavirus în România
8.072 de noi cazuri de coronavirus în România

Sâmbătă, 5 decembrie 2020, au fost raportate alte 8.072 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Alte 8.072 de noi cazuri de infectare cu noul coronavius au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 508.345. 32.441 de au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 20.672 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.679 la cerere. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.472. Dintre acestea, 1.280 sunt internate la Terapie Intensivă. Numărul de decese raportate în ultimele 24 de ore este de 134. Cele mai multe cazuri nou confirmate au fost în București: 1.627. De la începutul epidemiei, 399.207 pacienți au fost declarați vindecați, relatează Hotnews.

Pe teritoriul României, 44.941 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.979 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 79.642 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 88 de persoane.

Raed Arafat, despre posibilitatea ca numărul infectărilor să crească după alegerile parlamentare

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, este de părere că numărul infectărilor cu noul coronavirus nu va crește după alegerile parlamentare, dacă oamenii respectă regulile de igienă și de distanțare socială.

„Dacă se respectă regulile în interiorul secțiilor de vot, în așteptare la intrare în secția de vot, în deplasare spre secția de vot și dacă oamenii respectă aceste reguli și înțeleg că măsurile de relaxare, în sensul că pot să se miște fără să aibă hârtia pe propria răspundere. Astea (declarațiile pe proprie răspundere – n.r.) sunt venite ca să faciliteze procesul de vot și nu alte activități”, a spus Raed Arafat, citat de Digi24.

„Nu văd un risc suplimentar, decât că vor fi oameni care vor merge la vot și vor respecta regulile de distanțare și regulile de dezinfecție și absolut toate aspectele de igienă. Lucrul care nu ar trebui să îl vedem este că după finalizarea votului și după anunțarea rezultatelor să nu mai apară din nou întruniri cum au apărut la alegerile locale și cum am văzut în mai multe locuri. Au fost chiar sute de persoane, dar fără respectarea regulilor și fără respectarea a absolut nimic, nici reguli de sănătate publică, nici distanțare și în multe locuri fără mască. Aceste lucruri trebuie evitate la maxim și bineînțeles nu trebuie să se întâmple, să nu aibă loc, ca să prevenim, într-adevăr o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activități”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

citește și...