63 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în România

19.06.2021, 13:37
63 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în România
63 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în România

În ultima zi, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 63 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Alte 63 cazuri noi de coronavirus au fost raportate pentru ultimele 24 de ore în România. În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.080.203 de cazuri. În ultima zi au fost înregistrate 6 decese, relatează Hotnews. 1.044.944 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 32.308 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 797. Dintre acestea, 164 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.207.832 de teste RT-PCR și 1.348.150 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.507 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.120 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 21.325 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 40 de persoane.

Raed Arafat: ”Noi putem să prevenim un val patru al pandemiei cu cât avem mai multe persoane care s-au vaccinat”

Raed Arafat, șeful departamentului pentru Situații de Urgență a afirmat că vaccinarea poate preveni un eventual val patru al pandemiei de coronavirus.

”Noi putem să prevenim un val patru al pandemiei cu cât avem mai multe persoane care s-au vaccinat. Acest lucru ce înseamnă? Înseamnă: lăsăm sfaturile divelor de pe televiziuni”, a spus acesta, citat de Digi24.

„Responsabilitatea noastră ca și comunitate este să ne informăm de la infecționiști, de la epidemiologi, de la oameni specializați, să vedem alte țări ce fac. Am venit și am atacat vaccinurile și am spus că vacccinurile vor crea catastrofe la oameni. Atunci, hai să ne punem întrebarea: Israelul chiar vrea să ucidă toată populația lui, dacă i-a vaccinat? Sau Marea Britanie? Au milioane, unii au atins 70 la sută deja din populație vaccinată. Trebuie să ne gândim un pic mai mult. Noi ne facem rău ascultând astfel de abordări și ajungem în situația în care oamenii, bătrânii, se sperie, nu vor să se vaccineze și rezultatul va fi că vor cădea victima unor variante noi sau a unei variante delta predominante, care va începe să se răspândească mai repede, e mai infecțioasă și cei nevaccinați rămân vulnerabili”, a adăugat Raed Arafat.

citește și...