3.517 cazuri de coronavirus în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al infectărilor este de 152.403

10.10.2020, 14:42
3.517 cazuri de coronavirus în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al infectărilor este de 152.403
3.517 cazuri de coronavirus în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al infectărilor este de 152.403

O nouă creștere a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în țara noastră. 3.517 cazuri noi de infectare au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Bilanțul total al cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 152.403. Au fost raportate 59 de decese în ultimele 24 de ore, relatează Hotnews.

Până astăzi, 5.358 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.854. Dintre acestea, 629 sunt internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.656.828 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 29.284 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 13.247 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.464 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 27.472 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.812 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

Raed Arafat, despre obligativitatea de a purta masca pe stradă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit, la o emisiune de televiziune, despre eventualitatea ca purtarea măștii de protecție să devină obligatorie și pe stradă.

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

„În curând este posibil să se ajungă la acest lucru (obligativitatea purtării măștii și în spații deschise – n.r.) în unele zone, dacă cifrele continuă să crească”, a adăugat el.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că boala se ia cel mai ușor în spațiile închise, mai puțin aerisite sau în spațiile aglomerate mai puțin aerisite.

„Masca este un mijloc de a-l proteja și pe cel sănătos, dar și pentru a preveni ca cel infectat, care nu știe de multe ori că este infectat (asimptomaticul), să răspândească boala la alții. Purtarea măștii previne să facem rău altora”, a mai spus Raed Arafat.

„Este o boală pentru care măsura de prevenire este atât de simplă: mască, distanțare, respectarea unor reguli de bază de igienă. Dacă toți purtăm mască acolo unde trebuie și respectăm regulile, deja reducem semnificativ răspândirea și putem să stopăm o răspândire exponențială”, a completat acesta.

 

citește și...