Putin are pregătit un plan de evadare pentru a fugi în America de Sud dacă Rusia pierde războiul

08.12.2022, 20:33

Aliații lui Vladimir Putin au lucrat la un proiect secret de evadare pentru ca liderul de la Kremlin să fugă din Rusia în Argentina sau Venezuela în cazul în care țara pierde războiul din Ucraina. “El are o relație personală bună cu Maduro [președintele Venezuelei] și lui îi este transferată acum curatoria proiectului de evacuare”.

Vladimir Putin are un plan secret pentru a fugi din Rusia în cazul în care pierde războiul din Ucraina, a afirmat un fost redactor de discursuri al președintelui rus.

Comitetul executiv al președintelui a pus la punct încă din primăvară un plan de evadare, denumit neoficial “Arca lui Noe”, și a luat în considerare locații de evacuare, inclusiv Argentina, Venezuela și China.

Putin are pregătit un plan de evadare pentru a fugi în America de Sud dacă Rusia pierde războiul

Acest lucru este potrivit lui Abbas Gallyamov, un fost aliat al lui Putin devenit analist politic care a scris discursuri pentru liderul de la Kremlin între 2008 și 2010 și care acum locuiește în Israel.

Făcând această afirmație pe Telegram la începutul acestei săptămâni, el a spus că informația a venit de la o sursă de încredere, adăugând: “De obicei nu redau povești din interior, dar astăzi voi face o excepție”.

China a fost țara propusă inițial pentru ca Putin să fugă

Detaliind planul, el a scris: “După cum sugerează și numele [Arca lui Noe], este vorba despre găsirea unor noi ținuturi unde te poți duce dacă patria devine complet inconfortabilă. Anturajul liderului nu exclude ca acesta să piardă războiul, să piardă puterea și să fie nevoit să se evacueze de urgență undeva”.

Gallyamov susține că China a fost țara propusă inițial pentru ca Putin să fugă, ideea fiind avansată de Mihail Kovalciuk, un om de știință și oficial rus care este președintele principalului centru de cercetare nucleară al țării.

Dar aceste planuri au fost ulterior respinse din cauza speranțelor reduse de cooperare cu această țară în cazul în care ar fi nevoie să fugă, deoarece Chinei nu-i plac “învinșii”.

El a continuat să afirme că Argentina și Venezuela sunt acum ambele considerate ca fiind o “platformă promițătoare”.

Gallyamov a declarat că nu cunoaște alte detalii despre un potențial plan de evadare în Argentina, dar că Igor Sechin, un oligarh rus și aliat apropiat al lui Putin, supraveghează un proiect de fugă în Venezuela.

Gallyamov a declarat: “El are o relație personală bună cu Maduro [președintele Venezuelei] și lui îi este transferată acum curatoria proiectului de evacuare”.
Fostul redactor de discursuri a mai afirmat că Iury Kurilin, fostul vicepreședinte al companiei petroliere ruse Rosneft, s-a “dedicat în întregime” pentru a ajuta la planul de evadare.

El a spus: “Nu am avut nicio legătură cu acest lucru: “După cum mi s-a spus, Yury Kurilin, mâna dreaptă a șefului Rosneft, este direct implicat în lucrările de la fața locului; o persoană care, până de curând, era responsabilă de aparatul companiei. În vară, a demisionat oficial de acolo și acum s-a dedicat în întregime “Arcei lui Noe”.

“Are cetățenie americană și relații bune. A absolvit Universitatea Hayward din California, a lucrat în structurile BP, inclusiv în poziția înaltă de director al afacerilor corporative”.

Gallyamov a declarat că nu are alte detalii despre proiectul secret, dar a adăugat: “Ceea ce s-a spus este suficient pentru a înțelege: când se spune că “totul decurge conform planului”, este logic să se clarifice care dintre ele.

“Se pare că au mai mult de un plan”.

 

citește și...