2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii

03.06.2020, 09:22
2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii
2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți seară, că 115 milioane de măști vor fi date unui numpr de 2,3 milioane de persoane defavorizate.

Măștile de protecție vor ajunge în toate județele, la persoanele defavorizzate.

„Avem în desfăşurare o licitaţie, conform Hotărârii de Guvern modificată ca şi lege de către Parlamentul României, pentru persoanele defavorizate, unde avem 115 milioane de măşti pentru 2,3 milioane de persoane.

Astăzi a fost ultima zi de depunere a ofertelor, mâine se deschid ofertele, vom avea şi furnizorul, se semnează contractul şi în zilele următoare vom avea şi furnizarea acestor măşti.

Vor merge în toate judeţele, sunt identificate toate persoanele defavorizate. Ministerul le va dirija către Direcţia de Sănătate Publică, către autorităţile locale”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la TVR, potrivit Digi24.

Pe durata stării de alertă  din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile din țara noastră au decis că purtarea măștii de protecție este obligatorie în spații închise.

Ce a răspuns Nelu Tătaru la acuzațiile că a pontat fictiv în perioada de autoizolare

Nelu Tătaru a răspuns acuzațiilor că s-ar fi pontat fictiv. Acesta a afirmat că în perioada în care a ales să se autoizoleze, când era secretar de stat, a lucrat de acasă.

„Au fost episoadele din Parlament, din Ministerul Sănătăţii, în care recomandările au fost să ne izolăm o perioadă până vin rezultatele la cei implicaţi. Mulţi au lucrat de acasă, alţii s-au izolat în minister. Eu, la fel, am lucrat de acasă, am semnat, am ţinut legătura cu presa, am ţinut legătura cu focarele care erau în desfăşurare.

A fost un moment pe care l-am gestionat printr-o autoizolare impusă, ministrul Sănătăţii la fel, dar s-a lucrat în continuare. Am avut tot cadrul legal, deci nu se poate discuta nimic altceva”, a explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, conform sursei mai sus-menționate.

citește și...