2.931 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore în țara noastră

20.04.2021, 13:41
2.931 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore în țara noastră
2.931 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore în țara noastră

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 2.931 de cazurinoi de infectare cu COVID-19.

Alte 2.931 cazuri noi de coronavirus au fost raportate pentru ultimele 24 de ore în țara noastră. În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.034.003 de cazuri. În ultima zi au fost înregistrate 237 de decese de persoane infectate cu COVID-19, un record absolut de la debutul pandemiei, relatează Hotnews. 950.242 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 26.618 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.113. Dintre acestea, 1.432 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.154.381 de teste RT-PCR și 796.282 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 46.551 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.837 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 42.658 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 131 persoane.

Premierul Florin Cîțu, despre vaccinare

Premierul Florin Cîțu a declarat, la Digi24, că i se pare mic numărul de aproximativ 80.000 de persoane imunizate în 24 de ore, în condițiile în care România a ajuns la o capacitate de vaccinare zilnică de 115.000 de oameni. „Mi se pare puțin. O să am o discuție cu cei care administrează platforma de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.

„Am pus toate capacitățile la dispoziție, până acum nu aveam vaccin, am înțeles, acum avem, trebuie să vrem să ne vaccinăm. Este singura soluție ca să revenim la viața normală. E bizar să-i ceri Guvernului să aibă o campanie de vaccinare de succes fără să ne implicăm, trebuie să ne implicăm cu toții”, a mai spus premierul României.

Pe de altă parte, Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie. „Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a explicat acesta, potrivit Agerpres.

citește și...