164 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 în România

02.06.2021, 13:47
164 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 în România
164 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 în România

Sub 200 de cazuri de COVID-19 în ultima zi pe teritoriul țării noastre.

Alte 164 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemie, a ajuns la 1.078.142. În ultima zi au fost raportate 62 de decese. Până astăzi, au decedat 30.415 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, relatează Hotnews. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.089. Dintre acestea, 391 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.924.894 teste RT-PCR și 1.179.766 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 5.117 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.497 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 27.695 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 54 de persoane. De la debutul pandemiei, 1.040.869 de pacienți au fost declarați vindecați.

Ministrul Sănătății: ”Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că faptul că dorința de vaccinare a oamenilor a scăzut este un motiv de îngrijorare.

„Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat pentru că există un procent, o parte a populaţiei care dorea să se vaccineze şi a ajuns să se vaccineze, există o parte a populaţiei care are nevoie de un imbold să ajungă la vaccinare şi cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populaţiei care are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte-foarte aproape şi foarte uşor disponibil. Probabil că ea mai este o problemă doar în mediul rural, poate într-un mediu rural izolat unde nici medicul de familie nu a început să vaccineze, dar în cea mai mare parte a ţării accesul la vaccin există şi el este destul de facil”, a declarat ministrul Sănătății la B1 TV, potrivit click.ro.

”Probabil că acum oamenii au nevoie de mai mult timp să ia decizia de a se vaccina. Probabil că pe măsură ce văd că vecinul sau alt membru al familiei este vaccinat şi lucrurile au decurs bine şi încrederea în vaccin va creşte, dar acum începe de fapt maratonul, adică acea alergătură de lungă durată, până acum au fost sprinturi de vaccinare. Cred că acum începe bob cu bob vaccinarea”, a adăugat Ioana Mihăilă.

citește și...