159 de cazuri de COVID-19 și un deces în ultima zi în țara noastră

28.07.2021, 14:10
159 de cazuri de COVID-19 și un deces în ultima zi în țara noastră
159 de cazuri de COVID-19 și un deces în ultima zi în țara noastră

Miercuri, 28 iulie 2021, pe teritoriul României au fost înregisterate 159 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. De asemenea, în ultiumele 24 de ore a fost raportat un deces. În total, de la debutul pandemiei în România au fost raportate 1.082.710 de îmbolnăviri. 1.047.444 de pacienți au fost declarați vindecați.

Alte 159 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultima zi pe teritoriul țării noastre. În ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri de COVID – 45 – au fost raportate în București. În total, de la debutul pandemiei în România au fost raportate 1.082.710 de îmbolnăviri. 1.047.444 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultima zi a fost raportat un singur deces. Până astăzi, au decedat 34.274 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, relatează Hotnews.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 362. Dintre acestea, 47 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.654.544 de teste RT-PCR și 1.795.468 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 742 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 510 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 44.802 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 979 de persoane.

159 de cazuri de COVID-19 și un deces în ultima zi în țara noastră. Alexandru Rafila: ”Campania de vaccinare a început să meargă prost de acum două luni”

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre campania de vaccinare într-un interviu pe care l-a acordat pentru news.ro. Acesta este de părere că procesul de vaccinare trebuie explicat foarte bine în continuare tuturor categoriilor sociale.

“Campania de vaccinare a început să meargă prost de acum două luni. Acum două luni, prim-ministrul României a generat două angajamente că până la data de 1 iunie vor fi vaccinate 5 miloane de persoane. Suntem aproape la 1 august iar cele 5 milioane de persoane încă nu au fost vaccinate. Mai mult, până la 1 august era avansată cifra de 10 milioane de persoane vaccinate. Este în mod evident o lipsă de înţelegere a modului în care merge campania de vaccinare. Imediat, la câteva săptămâni, au urmat declaraţii legate de faptul că nu are niciun fel de importanţă câte persoane se vaccinează şi important este să avem cazuri puţine. Acum avem cazuri puţine, dar în toamnă vom avea mai multe. Eu cred că noi trebuie să fim consecvenţi, să recomandăm vaccinarea şi să explicăm vaccinarea că şi acesta este un lucru care trebuie explicat bine tuturor, indiferent de categoria socială sau mediul de provenienţă. Pe de altă parte, mai ales că discutăm de o perioadă de concedii, în care vedeţi că se schimbă condiţiile de acces în România, pentru că ţările în care românii călătoresc şi din care revin sunt în scenariul verde, galben sau roşu, iar asta se schimbă când oamenii sunt în deplasare. Trebuie o informare mult mai explicită în ceea ce priveşte condiţiile românilor de plecare în străinătate, ea lipseşte în totalitate. Sunt pur şi simplu nişte hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care nu sunt explicate”, a spus Alexandru Rafila.

citește și...