1.305 cazuri de coronavirus în țara noastră în ultima zi

08.05.2021, 14:11
1.305 cazuri de coronavirus în țara noastră în ultima zi
1.305 cazuri de coronavirus în țara noastră în ultima zi

În ultima zi, pe teritoriul țării noastre au fost înregistate 1.305 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

1.305 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul total a ajuns la 1.065.254, din care pacienți vindecați 1.011.694, relatează Hotnews. În ultimele 24 de ore au decedat 104 de pacienți infectați cu noul coronavirus. La terapie intensivă sunt internate 1.026 de persoane. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.523.

Pe teritoriul României, 20.350 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.832 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.377 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 139 de persoane.

Valeriu Gheorghiță, despre certificatul verde european

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a afirmat că certificatul verde european ar putea fi gata la început de iulie. Este vorba despre acel document care îi va scuti pe posesori de restricțiile din țările în care călătoresc. „Se așteaptă ca la sfârșitul lunii iunie – început de iulie să fie deja gata acest certificat verde, nu pașaport de vaccinare”, a declarat valeriu Gheorghiță la Digi24.

„Acest certificat de fapt scuteşte persoana respectivă de a se supune restricţiilor din anumite ţări legate de împiedicarea răspândirii infecţiei în comunitatea respectivă”, a adăugat acesta.

„Noi avem Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor care poate în orice moment să pună la dispoziţie aceste date”, a menționat Valeriu Gheorghiță. „Mai avem cealaltă bază de date în România, CoronaForms, în care se regăsesc atât rezultatele testelor, cât şi confirmarea unui diagnostic de COVID-19. Practic, ceea ce trebuie să facem este să unificăm aceste baze de date, lucru de care se ocupă colegii noştri de la STS”, a mai precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

citește și...