Ziua exactă când a fost ucisă Alexandra Măceşanu! Procurorii DIICOT scot la iveală detalii înfiorătoare: ‘Nu a avut nicio șansă’

29.07.2019, 11:00

Alexandra Măceşanu, tânăra de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri (24 iulie), după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină ‘la ocazie’.

Ziua exactă când a fost ucisă Alexandra Măceşanu!

Adolescenta nu obișnuia să ia ocazia, ci venea la școală cu microbuzul. Probabil că i s-a părut Gheorghe Dincă, un bărbat în vârstă, este de încredere și s-a urcat în mașina lui, susțin procurorii DIICOT.

Alexandra a sunat de trei ori la 112

Joi, 25 iulie, fata a sunat la ora 11.00 de 3 ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată într-o casă. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

La aproape o săptămână de la crima înfiorătoare, procurorii DIICOT vin cu noi informații șocante. Din primele informații. Alexandra a fost ucisă pe 25 iulie, în jurul orei 12.00, la scurt timp după ce criminalul a prins-o cu telefonul în mână.

‘S-a dispus extinderea acțiunii penale față de inculpatul Dincă Gheorghe și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, constând în aceea că la data de 25 iulie 2019, în jurul orelor 12, la domiciliul său din Caracal, ar fi ucis-o pe minora de 15 ani pe care o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase și o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, transportarea și adăpostirea minorei prin constrângere, răpire și profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra.

Vă rog să aveți în vedere faptul că inculpatul este o persoană cu o constituție fizică masivă în fața căruia minora de 15 ani nu a avut nicio șansă să se apere. În urma percheziției efectuate la domiciliul inculpatului, în cenușa aflată într-un butoi metalic au fost identificate mai multe fragmente de oase calcinate și dinți de natură umană.

Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănțișor, alte două fragmente de lănțișoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară și o bucată similară a unei monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului a fost descoperit un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparținând fiicei sale. 

În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima la data de 25.07.2019, în jurul orei 12, la domiciliul său, și ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o atunci când a surprins-o cu telefonul în mână. Cu privire la cea de-a doua victimă, există indicii că inculpatul a săvârșit același gen de infracțiuni și urmează să ofere detalii în cadrul audierii. Subliniez efortul comun al procurorilor și polițiștilor, care a fost unul considerabil în stabilrea adevărului judiciar’, a afirmat procurorul-șef adjunct al DIICOT Craiova.

Gheorghe Dincă a fost reținut și urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

Sursa: capital.ro

citește și...