Zeci de pasageri au rămas blocați sub Canalul Mânecii, după ce un tren s-a defectat în Eurotunel. “Mergeai pur și simplu, fără să știi ce se întâmplă”

24.08.2022, 16:23

Zeci de pasageri au rămas blocați sub Canalul Mânecii timp de aproape cinci ore, după ce un tren de la Calais la Folkestone s-a defectat sub canal, obligând sute de pasageri să fie ghidați printr-un tunel de serviciu. Incidentul a avut loc marți după-amiază, provocând perturbări ale serviciului Eurotunnel Le Shuttle din jurul orei 15:50 până seara târziu.

Călătorii aflați în tren au postat pe rețelele de socializare despre experiențele lor, fotografiile arătând oameni care așteaptă și apoi trec printr-un tunel alternativ adiacent traseului feroviar de 50 de kilometri dintre Marea Britanie și Franța.

Descriind experiența ca fiind “ca un film cu dezastre”, călătorii au fost transferați într-un tren de marfă după ce au rămas blocați în tunelul subacvatic timp de aproape cinci ore, iar apoi au fost duși la terminalul Folkestone din Kent, potrivit BBC.

“Experiența în tunelul de serviciu a fost terifiantă”

Defecțiunea inițială, produsă marți seara târziu, a afectat serviciul Eurotunnel Le Shuttle de la Calais la Folkestone, de la ora 15.50, și a făcut ca sute de pasageri să fie conduși într-un tunel de serviciu.

“Experiența în tunelul de serviciu a fost terifiantă”, a declarat Sarah Fellows, în vârstă de 37 de ani, din Birmingham, pentru agenția de presă PA, după incidentul de marți seara.

“Mergeai pur și simplu, fără să știi ce se întâmplă”

“A fost ca un film de groază . Mergeai pur și simplu în abis fără să știi ce se întâmplă. A trebuit să stăm cu toții sub mare, în această coadă”, a adăugat ea.

“Era o femeie care plângea în tunel, o altă femeie care avea un atac de panică și care călătorea singură”.

Un alt pasager care a fost evacuat, dar care nu a dorit să fie numit, a declarat pentru PA că “mai multe persoane se speriau că se aflau jos în tunelul de serviciu, este un loc puțin ciudat”.

El a adăugat: “Am fost blocați acolo jos timp de cel puțin cinci ore. Dacă am o nemulțumire, este că știau că la Folkestone vor sosi câteva sute de oameni care nu au mâncat timp de cinci, șase sau mai multe ore și nu era absolut nimic pentru noi aici.”

Inițial, Le Shuttle a scris pe Twitter că un tren s-a defectat, dar ulterior a declarat pentru BBC că acest lucru este incorect; alarmele s-au declanșat și acest lucru trebuie investigat.

Un purtător de cuvânt al Eurotunnel Le Shuttle a declarat: “Un tren s-a defectat în tunel și suntem în curs de transferare a clienților către o navetă separată de pasageri prin tunelul de serviciu, pentru a se întoarce la terminalul nostru din Folkestone. Ne cerem scuze sincere pentru acest inconvenient.”

Eurotunelul este al treilea cel mai lung tunel feroviar din lume, cu 37,9 km, și are cea mai lungă secțiune subacvatică dintre toate tunelurile din lume.

Serviciul Le Shuttle al Eurotunnel transportă pasagerii și vehiculele acestora între Folkestone și Calais, iar în naveta evacuată se află aproximativ 100 de vehicule. Traseul de 37,9 kilometri este cea mai lungă secțiune subacvatică a unui tunel din lume.

Le Shuttle a declarat că va contacta pasagerii pentru a aranja despăgubiri, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe călători să își exprime nemulțumirea pe rețelele de socializare.

citește și...