WhatsApp avertizează că va închide milioane de conturi. Care sunt noile reguli

09.12.2021, 16:16
WhatsApp avertizează că va închide milioane de conturi. Care sunt noile reguli

WhatsApp a decis să lovească puternic împotriva aplicațiilor alternative care vă permit să utilizați serviciul. Aceste aplicații au mai multe nume. Printre cele mai cunoscute, găsim de exemplu GB WhatsApp sau WhatsApp Plus. Toate aceste aplicații au un lucru în comun.

Aceste aplicații nu sunt concepute de WhatsApp și oferă funcții care nu se găsesc în mod normal în aplicațiile oficiale. GB WhatsApp face posibilă, de exemplu, protejarea individuală a anumitor conversații cu o parolă. Aplicația depășește, de asemenea, limita de 250 de persoane pentru trimiterea de mesaje de grup.

WhatsApp Plus acceptă până la 4 conturi, dar și pentru a dezactiva apelurile vocale și video, precum și pentru a anula ștergerea anumitor mesaje. Aceste aplicații alternative sunt foarte populare, chiar dacă trebuie să le descărcați în afara mediului securizat al Magazinului Play. Acestea reunesc zeci de milioane de utilizatori din întreaga lume.

De ce sunt interzisele clonele WhatsApp

Aplicația de chat deținută de Facebook susține că utilizarea unor astfel de clone este interzisă din motive de securitate.

”Aplicațiile neacceptate, cum ar fi WhatsApp Plus, GB WhatsApp sau altele de acest gen sunt versiuni modificate ale WhatsApp. Aceste aplicații neoficiale sunt dezvoltate de terți și încalcă Termenii și condițiile noastre. WhatsApp nu acceptă aceste aplicații deoarece nu le putem valida practicile de securitate”, a transmis WhatsApp.

Care sunt noile reguli WhatsApp împotriva aplicațiilor clonate

WhatsApp și-a actualizat recent paginile de ajutor pentru a detalia ce s-ar putea întâmpla dacă încă utilizați una dintre aceste aplicații WhatsApp clone. Putem citi în special:

„Aplicațiile neacceptate, cum ar fi WhatsApp Plus, GB WhatsApp sau alte aplicații care pretind că vă transferă conversațiile WhatsApp între telefoane, sunt versiuni modificate ale WhatsApp”.

Drept urmare, WhatsApp a decis, atunci când detectează un utilizator care folosește aceste aplicații terțe, ca contul în cauză să fie „blocat temporar”. Aceasta înseamnă că contul afectat nu se va mai putea conecta la WhatsApp în afara aplicației oficiale.

WhatsApp adaugă totuși că această restricție va fi ridicată dacă utilizatorul revine la aplicația oficială.

Ce să faci pentru a nu pierde toate conversațiile

WhatsApp oferă sfaturi despre cum să reveniți la aplicația oficială fără a pierde accesul la conversațiile dvs. Pe lângă faptul că eviți să te regăsești ca milioane de utilizatori WhatsApp cu un cont interzis permanent. Firma oferă procedura precisă pentru GB WhatsApp și WhatsApp Plus.

 

citește și...