Vremea se schimbă radical în toată țara! Avertisment de cod galben și cod portocaliu în mai multe regiuni

25.09.2020, 19:30
Vremea se schimbă radical în toată țara! Avertisment de cod galben și cod portocaliu în mai multe regiuni
Vremea se schimbă radical în toată țara! Avertisment de cod galben și cod portocaliu în mai multe regiuni/ foto: pexels

Din acest weekend, vremea se schimbă radical în toată țara. Meteorologii au trimis un avertisment de cod galben și cod portocaliu în mai multe regiuni din România.

Începând de vineri noapte, 25 septembrie, și până duminică dimineață, 27 septembrie, va fi cod galben de ploi și vânt.

Toamna începe să își intre în drepturi

”Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină”, a transmis ANM.

În plus, vântul va bate intens în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h. La munte, va ajunge la peste 100…110 km/h. De asemenea, sâmbătă, temperaturile vor scădea prima dată în partea de vest a țării, iar de duminică, și în celelalte regiuni ale României.

ANM a emis și un cod portocaliu de ploi, valabil de sâmbătă, ora 09:00, până duminică, ora 03:00. Zonele vizate vor fi Maramureșul, Transilvania și, local, Oltenia, Muntenia și Moldova.

Valorile termice vor scădea

Vor fi și intervale cu vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

În Capitală, vremea se va răci, temperatura minimă va fi de 16…18 grade Celsius, iar cea minimă în jurul valorii de 29 de grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat.

”Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și în prima parte a nopții, când probabilitatea pentru vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial, va fi ridicată. Cantitățile de apă vor fi, în general, între 10 și 20 l/mp”, a mai transmis ANM.

citește și...