Vremea se schimbă radical după 1 Decembrie. Vine frigul! Cu cât scad temperaturile

25.11.2020, 21:37
Vremea se schimbă radical după 1 Decembrie. Vine frigul! Cu cât scad temperaturile
Vremea se schimbă radical după 1 Decembrie. Vine frigul! Cu cât scad temperaturile/ foto: pixabay

ANM a emis un avertisment meteo începând cu 1 Decembrie, Ziua Națională. Vremea se schimbă brusc, iar temperaturile vor scădea semnificativ în termometre. 

În ultimele zile din noiembrie avem parte de o răcire a vremii în mai multe regiuni ale țării. Precipitațiile vor pune stăpânire pe majoritatea zonelor din România.

Temperaturile maxime se vor situa între 1-8 grade Celsius, iar cele minime între -6 și 2 grade Celsius. În unele părți ale României vom avea parte de o vreme frumoasă, dar altele vor fi lovite de ploi.

Vremea se răcește în luna decembrie

Cele mai scăzute temperaturi vor fi în zonele centrale, nordice și în depresiunile din estul Transilvaniei.

‘Ultimele date indică o schimbare în ceea ce privește prognoza meteorologică pentru ziua de 1 decembrie, și anume o probabilitate de precipitații mai ridicată în majoritatea regiunilor țării, dar mai ales în cele sudice.

Din punctul de vedere al regimului de temperaturi discutăm de valori maxime, în general, de la 1 până la 8 grade Celsius la scara întregii țări și temperaturi minime între -6 până la 2 grade Celsius. Desigur, valorile preponderent negative vor fi în zonele centrale, nordice, dar mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, iar dimineața, în zonele joase de relief, condiții de ceață.

Și la București o maximă pozitivă, însă în jurul amiezii o maximă de 4, cel mult 6 grade Celsius. Dar cu siguranță acest lucru nu ne va face să nu simțim, într-adevăr, ziua de 1 decembrie ca pe o zi de sărbătoare în sufletul fiecăruia dintre noi, oriunde ne-am afla’, a declarat Elena Mateescu, potrivit Antena 3.

Cum va fi vremea de sărbători

Pentru sărbătorile de iarnă, directorul Administrației Naționale de Meteorologiei a precizat că va fi mai cald decât în mod normal.

‘Cert este că semnalul este, pentru săptămâna 14-21 decembrie, o săptămâna mai caldă decât în mod obișnuit, cu abateri semnificative mari de 2,5 până la 3 grade în aproape toată țara’, a mai adăugat Elena Mateescu.

citește și...