Vremea se schimbă radical! ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină

19.08.2020, 13:07
Vremea se schimbă radical! ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină
Vremea se schimbă radical! ANM a emis o avertizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

După mai multe săptămâni de caniculă, vremea se schimbă radical în România! Un val de aer rece lovește țara noastră. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări de cod galben și portocaliu în mai multe zone din țară.

Conform ANM, vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină în nordul, centrul şi vestul ţării, până miercuri seara, 19 august.

Vor fi precipitații abundente

Codul portocaliu va fi valabil în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

O avertizare cod galben va fi valabilă până la ora 21:00. În nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Vreme rece în Capitală

Se răcește vremea și în Capitală! În București, instabilitatea atmosferică se va accentua începând de miercuri dimineață.

Pe parcursul zilei, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor putea depăși 7…10 l/mp și izolat 15 l/mp.

Temperaturile maxime ale zilei se vor situa între 28…29 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 grade.

citește și...