Vremea se răcește în următoarele două săptămâni. Temperaturile maxime nu vor mai urca peste 10 – 12 grade

16.11.2021, 22:22
Vremea se răcește în următoarele două săptămâni. Temperaturile maxime nu vor mai urca peste 10 - 12 grade

Vremea se răceşte la nivelul întregii ţări, pe durata următoarelor două săptămâni. Iată cum va fi vremea în perioada 15.11.2021 – 29.11.2021. Temperaturile maxime nu vor mai urca peste 10 – 12 grade, în timp ce minimele vor coborî chiar şi sub zero grade Celsius în unele regiuni

Vremea se răcește mai ales în nord și nord-estul țării, începând de joi, anunță ANM

Conform meteorologilor vremea în Transilvania se va răci, iar maximele nu vor mai depăși 10 grade Celsius.

Vremea se va răci în intervalul 15 – 19 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 10 grade, spre 6…7 grade. Ulterior acestei date, vor crește ușor spre 9…10 grade, în medie în perioada 20- 22 noiembrie, apoi vor scădea spre 4…5 grade, valori exprimate pentru perioada 24 – 29 noiembrie. În perioada 15 – 18 noiembrie temperaturile minime vor fi de -2…0 grade, în medie, apoi vor crește spre valori în jurul a 2 grade, în data de 21 noiembrie.

Ulterior datei de 21 noiembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar minimele vor scădea de la 2 grade, în medie, spre -3…-2 grade până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sud-est.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință în general excedentară în jumătatea vetică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo, 17 noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 17 noiembrie 2021. Meteorologii anunță o vreme închisă, cu un cer preponderent noros în majoritatea zonelor țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 12 grade.

La noapte, în regiunile sudice şi estice nebulozitatea joasã va persista şi izolat va ploua slab sau va fi burniţã. Pe crestele montane, trecãtor, vor fi precipitaţii slabe mixte. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali, precum şi în sudul Banatului, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 60 km/h. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -6 şi 4 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, se va forma ceaţã.

În regiunile extracarpatice  se vor semnala ploi slabe sau burniţã. În restul zonelor cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi se va înnora treptat şi cu totul izolat va ploua. Pe crestele montane, trecãtor, vor fi posibile precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, la altitudini mari, iar ziua şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în Capitală

În București, cerul va fi predominant noros, cu condiții de ceață și nori de joasă altitudine în primele ore ale dimineții, dar și seara. Vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura maximă indicată de termometre va atinge 9 grade, în timp ce minima va fi de-2 grade.

 

citește și...