Vremea se încălzește în majoritatea zonelor țării. Temperaturi ridicate la final de februarie

23.02.2021, 14:46
Vremea se încălzește în majoritatea zonelor țării. Temperaturi ridicate la final de februarie
Vremea se încălzește în majoritatea zonelor țării. Temperaturi ridicate la final de februarie/ foto: pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea începe să se încălzească, iar temperaturile din termometre vor urca în majoritatea zonelor țării. 

Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie, în special în zonele de deal şi de munte. Valorile termice vor fi destul de ridicate, iar precipitațiile mult mai puține decât ar fi în mod normal pentru această perioadă.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 17 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade.

Valori termice ridicate pentru această perioadă

La munte, vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pâna la moderat. Maximele vor fi cuprinse între 5 şi 10 grade Celsius.

„Parcă lucrurile sunt date peste cap. Schimbările climatice nu înseamnă că vom avea doar valuri de căldură și incendii de vegetație, ci și vreme extremă de iarnă. Încălzirea globală afectează structura la scara mare a atmosferei, structura de vreme se modifică, în anumite regiuni avem valuri de căldură care să ducă la incendii de pădure, în altele avem aer arctic.

Schimbările climatice vor afecta poziția curentului jet, la mare altitudine, cu viteză foarte mare, care redirecționează sistemele de vreme. În funcție de el putem avea diferite tipuri de vreme. Acest curent va atrage fie valuri de căldură, fie fenomene de iarnă extreme”, susțin meteorologii, scrie DIGI24.

citește și...