Vremea devine din ce în ce mai caniculară! Temperaturile vor ajunge la 36 de grade, dar furtunile nu vor lipsi

27.06.2021, 14:39
Vremea devine din ce în ce mai caniculară! Temperaturile vor ajunge la 36 de grade, dar furtunile nu vor lipsi
Vremea devine din ce în ce mai caniculară! Temperaturile vor ajunge la 36 de grade, dar furtunile nu vor lipsi foto: pixabay

Duminică, 27 iunie, vremea va fi în continuare călduroasă, iar la orele amiezii indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Meteorologii susțin că nici în zilele următoare, canicula și furtunile puternice nu ne vor ocoli. 

Temperaturile vor crește și mai mult, când maximele vor atinge 35-36 de grade săptămâna viitoare, însă ploile torențiale, vijeliile și grindina vor afecta toată țara, în special spre seară.

Vremea se menține caniculară în cea mai mare parte a țării

Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și posibil vijelie și grindină. În intervale scurte de timp se pot acumula cantități de apă în medie de 10…20 l/mp, spun meteorologii. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 18 și 20 de grade.

foto:meteoromania.ro

În ceea ce privește temperaturile maxime din data de 27 iunie 2021, se vor înregistra 25 de grade Celsius în estul Transilvaniei şi 34 de grade Celsius în vestul şi sudul Olteniei, în timp ce minimele se vor încadra între 12 – 13 grade Celsius.

Se vor înregistra temperaturi maxime de 30 – 31 de grade Celsius în Capitală, în timp ce temperaturile minime vor atinge 17 -19 grade Celsius.

Tot în București, cerul se va menține înnorat și vor apărea precipitațiile însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

citește și...